De luni începe „Casa Verde”

De Simona Albinaru
9Comentarii
De luni începe „Casa Verde”
Începând de luni şi până pe data de 24 octombrie, persoanele fizice vor putea depune la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bihor dosarele de finanţare pentru programul „Casa Verde Clasic”.

Prin program se finanţează sisteme de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv cele destinate înlocuirii sau completării sistemelor clasice de încălzire. Este vorba despre: instalarea de panouri solare presurizate/nepresurizate, instalarea de pompe de căldură, exclusiv pompele de căldură aer-aer. Se pot obţine până la 3.000 lei pentru instalarea panourilor solare nepresurizate, până la 6.000 lei pentru instalarea panourilor solare presurizate şi până la 8.000 lei pentru instalarea pompelor de căldură, exclusiv pompele de căldură aer – aer.

Acte necesare

Dosarul de finanţare va cuprinde: cerere de finanţare nerarnbursabilă, conform anexei nr. 2 la prezentul ghid, completată prin tehnoredactare computerizată şi semnată de solicitant, în original, decizia emisă de către autoritatea tutelară competentă teritorial, în copie legalizată, în cazul persoanei puse sub interdicţie sau al persoanei asupra căreia a fost instituită curatela sau tutela potrivit prevederilor legale în vigoare, din care să rezulte că tutorele ori curatorul este expres mandatat să acţioneze şi să încheie acte juridice în cadrul programului, în numele, pe seama și în interesul persoanei ocrotite.

Dosarul mai trebuie să cuprindă declaraţie pe proprie răspundere a solicitantului, conform anexei nr. 3 la prezentul ghid, completată şi semnată de către solicitant, în original, actul de identitate al solicitantului, în copie, actul de identitate al persoanei tutorelui sau curatorului, dacă este cazul, în copie. Mai trebuie depuse un extras de carte funciară pentru informare, nu mai vechi de 30 de zile, copia cărţii funciare şi extras de carte funciară individuală; pentru proprietăţile comune pot fi maximum două unităţi individuale trecute pe aceeaşi carte funciară care, adunate, trebuie să fie egale cu un întreg.

Pentru imobilele deţinute în coproprietate se va depune o declaraţie notarială semnată de toţi coproprietarii, din care să reiasă că pentru imobilul respectiv se va depune o singură cerere de finanţare, în original; se vor depune la dosar: certificat de atestare fiscală privind plata obligaţiilor la bugetul local, dar şi de stat, certificat de cazier judiciar emis pe numele solicitantului, adeverinţă privind existenţa contului bancar al solicitantului finanţării. „Documentele se vor depune în plic, pe care se vor completa numele şi adresa solicitantului, titlul programului «Programul privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire, beneficiari persoane fizice», precum şi sesiunea de depunere”, a precizat Adriana Calapod, directorul APM Bihor.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor