De luni începe sesiunea de toamnă la BAC

De Alexandru Guiaș
Reactualizat la:
De luni începe sesiunea de toamnă la BAC
Examenul va debuta cu probele scrise la Limba şi literatura română, Limba şi literatura maternă, Proba obligatorie a profilului și Proba la alegere a profilului şi specializării.

Inspectoratul Școlar Județean Bihor a stabilit centrele de examen, centrele de evaluare a competențelor și centrul zonal de evaluare în cadrul examenului național de bacalaureat, sesiunea august – septembrie 2017. Astfel, în județ vor fi 1 centru zonal de evaluare (Liceul Tehnologic Sanitar „Vasile Voiculescu” din Oradea), 4 centre de examen (Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Oradea; Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea; Liceul Teoretic „Horvath Janos” din Marghita; Liceul Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș” din Beiuș), 2 subcomisii și 5 centre de competențe. La examenul din sesiunea de toamnă a bacalaureatului s-au înscris 1.198 de candidați de la 47 de licee și colegii din județ.

Conform calendarului, examenul va începe cu probele scrise la Limba şi literatura română (21 august), Limba şi literatura maternă (22 august), Proba obligatorie a profilului (23 august) și Proba la alegere a profilului şi specializării (24 august). Examenul va continua cu Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (25 – 28 august), Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (28 august), Evaluarea competenţelor digitale (29 – 30 august), Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (30 – 31 august).

Afișarea rezultatelor provizorii urmează să fie făcută în data de 1 septembrie, până la ora 16:00, iar depunerea contestaţiilor între orele 16:00-20:00. Rezolvarea contestațiilor se va face în perioada 2 – 5 septembrie, iar rezultatele finale se vor afișa în data de 6 septembrie.

La solicitarea comisiilor județene de bacalaureat sau din proprie iniţiativă, Comisia Naţională de Bacalaureat va putea aproba, în situaţii excepţionale, prelungirea perioadelor de susţinere a probelor de evaluare a competenţelor digitale sau lingvistice, de evaluare a lucrărilor scrise ori de afişare a rezultatelor, precum și reducerea perioadei de afişare a rezultatelor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !