De luni, proba practică pe calculator la BAC

1Comentariu
De luni, proba practică pe calculator la BAC
În Bihor, peste 6.000 de elevi susţin proba practică de evaluare a competenţelor digitale.

În jur de 6.316 de elevi de clasa a XII-a susţin, în perioada 19-29 aprilie, proba practică de evaluare a competenţelor digitale. „În jur de 250 de elevi din Bihor deţin certificate ECDL, de atestare a competenţelor digitale la nivel internaţional. Numai la Colegiul Naţional «Mihai Eminescu», în jur de 120 de elevi au astfel de certificate”, a informat inspectorul şcolar general Dorel Luca.

Calificative

Această probă va aduce absolvenţilor certificate de competenţă în loc de note.
„Proba de calculator, cum de altfel şi celelalte probe orale sau practice din cadrul examenului de bacalaureat, nu se notează. Elevii primesc doar calificative şi certificate de competenţă. Acestea vor fi ataşate notei finale de bacalaureat. Proba este obligatorie. Toţi elevii vor promova indiferent de calificativul primit”, a explicat Viorel Mititean, directorul Colegiului Naţional „Emanuil Gojdu” din Oradea. Potrivit acestuia şapte elevi de la Colegiul „Emanuil Gojdu” nu au mai susţinut această probă deoarece deţineau certificate ECDL.

La această probă, candidaţii vor avea de răspuns unor întrebări legate de localizarea unui director, utilizarea fişierelor de tip .doc, .xls şi .ppt, rolul programelor antivirus şi navigarea pe internet. Unii dintre elevii care susţin această probă au participat, la începutul acestui an, la o simulare a probei.

Nota finală a examenului de bacalaureat va fi media aritmetică a probelor scrise.
Următoarea probă orală a examenului de Bacalaureat, cea de limbă modernă, va avea loc în perioada 31 mai – 4 iunie.

Crina Dobocan

 

 

 

Liceenii, în febra bacalaureatului

Liceenii, în febra bacalaureatului1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor