De miercuri, vacanta in siguranta la Oradea

De Otilia Șandor
De miercuri, vacanta in siguranta la Oradea
Ca în fiecare an, poliţiştii se ocupă de siguranţa copiilor aflaţi în vacanţă.

Campania „Vacanţă în siguranţă” debutează miercuri, 11 iulie, la Orăşelul Copiilor.

Ca în fiecare an, poliţiştii de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii de la Poliţia Bihor şi colegii din Orăşelul copiilor vor să îi înveţe pe copii principalele reguli de autoprotecţie.

Practic, între 11 iulie – 30 august a.c., în zi de miercuri, din două în două săptămâni, în intervalul orar 10:00 – 12:00, în incinta Orăşelului Copiilor, copiii între 5 şi 14 ani, sunt invitaţi la un curs estival de prevenire a criminalităţii. La activităţile intitulate „Desenăm, ne jucăm, reguli noi învăţăm”, copiii şi părinţii lor vor fi informaţi despre măsurile de protecţie pentru prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării tinerilor.

Poliţiştii vor discuta cu copiii şi părinţii ori bunicii despre grupul de prieteni, influenţe pozitive şi negative asupra individului, răspunderea penală a minorilor, faptele antisociale săvârşite în mediul şcolar, violenţa, agresiunea şi prevenirea accidentelor rutiere, prevenirea dispariţiilor de copii, reguli de protecţie pe internet etc.

Copiii vor viziona filme cu mesaje educativ – preventive, despre comportamente preventive, vor primi pliante cu informaţii despre măsuri de protecţie, vor fi provocaţi la concursuri de desene şi biciclete pentru a li se creiona un comportament rutier responsabil.

Chiar miercuri, la prima oră din cursul estival, copiii prezenţi în Orăşel vor fi invitaţi la un concurs de îndemânare cu bicicleta în poligon, iar apoi vor discuta cu poliţiştii despre alegerea judicioasă a grupului de prieteni, răspunderea penală a minorilor şi consecinţele comportamentelor delincvente pentru cei din categoria de vârstă 10 – 14 ani.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !