De Paşti, au adoptat un suflet

Reactualizat la:
Au ajutat zece familii FOTO: ADRIANA POPA
Au ajutat zece familii FOTO: ADRIANA POPA
„Ajută și tu!”. Acesta e mesajul reiterat şi anul acesta cu ocazia Sărbătorilor Pascale, transmis de către Asociația Filantropia Oradea, în cadrul proiectului „De Paşti adoptă un suflet!”.

La acest mesaj au răspuns din proprie inițiativă și cu multă bucurie elevii Liceului Teoretic „Lucian Blaga”, Oradea, voluntari la Asociația Filantropia Oradea şi la Caritas Eparhial Oradea, mobilizaţi de prof. Man Mariana. Elevii au participat cu mult entuziasm și creativitate din dorința de a bucura și surprinde plăcut pe alți copii ca și ei, dar care sunt nevoiți să lupte zi de zi cu un trai greu, injust.

Pentru a putea fi de real ajutor, copiii din Liceul Teoretic „Lucian Blaga” au organizat un Târg Culinar cu vânzare. Fondurile obţinute au fost utilizate pentru achiziţionarea de pachete cu alimente pentru copiii cu o situaţie financiară precară din şcoală. În cadrul activităţii au fost mobilizaţi aproximativ 25 de voluntari liceeni care au pregătit produsele culinare, reușind doar din propriul lor efort să ajute 10 copii și familiile lor să aibă strictul necesar și să primească bucuria speranței și dovada că există oameni în jurul lor cărora le pasă și nu rămân indiferenți la situația lor. Conceput în anul 2009 ca un program de propovăduire a milei creştine şi a spiritului filantropic, proiectul „De Paşti, adoptă un suflet”, se află la cea de-a VI-a ediție.

ADRIANA POPA0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !