De pe gazon, la platane

De pe gazon, la platane
ORADEA – Tot mai mulţi tineri îşi depăşesc propriile limite, reuşind performanţe impresionante. Unul dintre aceştia este şi orădeanul Adrian Lupău alias Dj Lupyno, care graţie pasiunii pe care o are faţă de muzică a ajuns să mixeze în cluburi cunoscute din Europa, alături de celebri Dj-i internaţionali.  Video

Dorinţa de „a face” muzică se pare că a avut-o dintotdeauna. De mai bine de zece ani, Dj Lupyno se ocupă serios de acest hobby.

În cluburile orădene Lupyno nu prea îşi face simţită prezenţa. Unul dintre motive este şi stilul muzical care se abordează în aceste locaţii. „În Oradea se merge pe minimal house, iar acest gen pe mine nu mă caracterizează. Muzica mea trebuie să creeze energie, sentiment şi să trezească stări unice”, ne-a mărturisit Dj-ul orădean, care a explicat că stilul său se îndreaptă spre house music, electro, techno, tribal şi house style.

Din fotbalist, disck jockey

Adrian a intrat în contact cu platanele de pe vremea când funcţiona Discoteca Tropicana. Însă pe atunci se iniţia în domeniu, „furând” meserie de la Dj Crom, cel pe care l-a ales drept etalon. „În 1996 am început să descopăr arta mixajului şi a clubbing-ului. Pe vremea aceea colaboram cu Dj Crom în Tropicana. Trebuie să recunosc că şi în prezent este Dj-ul meu preferat”, spune Lupyno.

Debutul carierei sale ca şi Dj a fost determinat de o întâmplare deloc plăcută. Ani de zile a fost fotbalist la FC Bihor. Dar în 2004, în urma unui accident, tânărul a trebuit să renunţe la fotbal. Din acel moment a decis să facă muzică. „Am avut un accident şi a trebuit să renunţ la fotbal definitiv. A fost foarte greu, pentru că am iubit fotbalul, dar nu am avut ce face. Şi pentru că m-a atras şi muzica, am hotărât să o iau de la început pe acest domeniu”, a mai spus Dj-ul nostru.

Dj licenţiat

Vorba cum că „în orice rău este şi un bine” i s-a potrivit de minune. Acesta a reuşit să mixeze alături de nume celebre din această industrie, precum Tommy Serano, Azzido da base, Zabiela sau Dj-iţa Marusha. Dj Lupino nu se plânge nici în ceea ce priveşte partea financiară, mărturisind că a fost răsplătit cum se cuvine pentru petrecerile pe care le-a ţinut în Nordul Italiei, Amsterdam, Spania sau Germania.

Lupyno deţine şi licenţă de Dj primită de la singura asociaţie a Dj-ilor din România: West Deejay Association, de la Timişoara. Orădeanul nostru este unul dintre cei şase membri afiliaţi, alături de Dj Jungle, MC Geo Da Silva sau Dj Mendez. Aici, cei interesaţi pot descoperi tainele mixajelor, putând deveni Dj, Vj sau MC. În urma cursurilor, ucenicii primesc diplome atestate de Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor.

Ioana Iuhas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !