de Roumanie la Visual Kontakt

de Roumanie la Visual Kontakt
Asociaţia Visual Kontakt vă invită să participaţi la vernisajul expoziţiei „ de Roumanie” de Brice Guillaume.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 21 aprilie la orele19:00în sediul din Oradea, str Albacului nr 54 .„Brice nu era un călător, însă a devenit imigrant în România. În 2005, s-a mutat în inima Transilvaniei, un exil în afara Franţei, care va dura patru ani. Patru ani în decursul cărora va descoperi ţara, cultura şi oamenii săi. Patru ani în care a avut timp să-şi pună întrebări referitoare la noţiunea apartenenţei, referitoare la naţiune şi la identitate. Observă străinii, din ce în ce mai numeroşi, care trec sau se stabilesc la Cluj şi în zona sa, şi românii care, invers, plecă spre restul Europei. Motivele pentru care s-a autoexilat sunt la fel de numeroase ca şi cele pentru care ar vrea să rămână. El însuşi s-a exilat pentru a putea înţelege sensul profund.

Astfel, în mod natural, Brice a avut ideea de a documenta prin materiale foto fenomenul diasporei româneşti post-comuniste în Europa, dar şi efectele produse în România. Românii fotografiaţi au între douăzeci şi treizeci ani. Este vorba, aşadar, de o generaţie născută pe ruinele unui regim totalitar, pradă unei alte forme de totalitarism (cel economic). Tocmai această generaţie este cea care a decis exilul sau nu. Prin intermediul experienţei personale, Brice a trasat o serie de portrete de români”, spun organizatorii evenimentului.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !