De sa te abonezi la RSS

De sa te abonezi la RSS
RSS este cea mai bună modalitate de a face ca știrile care te interesează să vină la tine, în loc să pierzi timp căutându-le tu pe Internet. Astfel, odată ce te abonezi la fluxul RSS, vei fi în permanență la curent cu cele mai recente știri, fără să fii nevoit să mai faci vreun efort suplimentar.

De exemplu, să presupunem că te interesează știrile auto. Tot ce ai de făcut este să dai un click pe simbolul pe care îl găsești în partea dreaptă a oricărei pagini de pe site, și să scrii e-mailul tău la rubrica ”Introdu adresa de mail pentru a primi stirile Auto zilnic”. Apoi, ți se va cere să copiezi un cod de confirmare, iar odată cu acest pas, înscrierea ta este încheiată.

La fel se procedează și dacă ești interesat de știrile din oricare altă rubrică de pe site. oameni, monden, sport, național etc.
Mai este un amănunt pe care trebuie să îl cunoști, pentru a te abona la RSS: ai nevoie de un soft special (NewsReader) pentru citirea știrilor, sau mai există posibilitatea de primire a acestor știri pe e-mail. Cele mai utlizate astfel de programe sunt disponibile sub forma aplicațiilor desktop pe care le poți descarca si instala pe computerul personal, unele gratuit.
(Aici , din partea dreaptă a paginii http://www.bihon.ro/engine.aspx?page=rss  , preluate diferite newsreadere, grupate în funcție de sistemul de operare folosit)

Odată abonat la Fluxul RSS, vei beneficia de multiple avantaje:
– nu mai trebuie să cauți pe diferite site-uri, de fiecare dată când vrei să citești o știre, deorece știrile vin singure la tine;
– economisești timp și energie
– primești numai știrile din domeniul sau din domeniile care te interesează, așa că nu mai trebuie să cauți printre diferitele rubrici ale site-ului;
– ești mereu la curent cu știrile importante, deoarece le primești în timp real, îndată ce apar pe site;

Într-un cuvânt, ai propriul tău ziar electronic, configurat după nevoile și preferințele tale personale.