De sărăcie îşi vinde rinichiul!

De sărăcie îşi vinde rinichiul!
PETROŞANI – Pentru a „ieşi din foame” un hunedorean e dispus să îşi vândă un rinichi cu 10.000 de euro. Deşi vânzarea sau cumpărarea de organe se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 7 ani, mulţi români îşi arată disponibilitatea de a-şi vinde un organ.

O simplă căutare pe Internet demonstrează, fără echivoc, acest lucru. Hunedoara Expres a reuşit să contacteze un bărbat din Petroşani, care a postat pe Internet un astfel de anunţ. Marcel B., are 35 de ani, şi este foarte sărac. Munceşte ca necalificat la o firmă de construcţii, are doi copii şi o situaţie financiară dezastruoasă. „Niciodată nu m-am gândit că voi fi pus în situaţia să-mi vând un rinichi. Dar pentru a-mi creşte copiii sunt în stare de orice. Am vândut tot ce am avut prin casă. Mi-a mai rămas să mă vând pe mine„, spune Marcel. Tânărul povesteşte că a fost contactat de mai multe persoane, dar încă nu a reuşit să-şi vândă rinichiul. „Acum o lună, cel care era dispus să-mi plătească 10.000 de euro m-a dus la Cluj la analize. Vroia să-i donez rinichiul pentru soţia lui. Dar nu am fost compatibili”, povesteşte donatorul. Un medic specialist a precizat că rinichiul este organul cel mai căutat. Este şi cel mai uşor de donat având în vedere că sunt doi şi se poate trăi normal doar cu un singur rinichi. „E adevărat că există multe cereri. În judeţ, pe listele de aşteptare sunt înscrise sute de persoane, iar cei care au insuficienţă renală cronică ar da oricât unui donator compatibil”, spune medicul.  
 
CASETĂ 
Generozitate sau trafic cu organe ? 
Peste 85% din transplanturile efectuate în România s-au făcut de la donatori în viaţă. Numai anul trecut, 170 de rinichi au fost donaţi benevol şi transplantaţi celor bolnavi. În acest context, România are cel mai mare procent de donatori în viaţă din Europa şi din lume! Cât despre reprezentanţii Consiliului Europei, aceştia au semnalat că în ţara noastră există prea mulţi donatori vii şi prea puţini donatori-cadavru, fapt ce trezeşte suspiciuni privind traficul de organe.



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase