De şase ani, umblă călare prin lume

De şase ani, umblă călare prin lume
Locuitorii judeţului Mehedinţi au aflat deja că Eduardo Discoli, de 57 de ani, din Argentina, este un temerar care s-a aventurat să facă ocolul lumii însoţit de trei cai. Ieri, bărbatul a ajuns la Drobeta Turnu Severin.

Călătoria argentinianului a început la 28 iulie 2001, din Buenos Aires. De aici s-a îndreptat spre America Centrală, America de Nord, iar din New York a luat avionul, cu tot, cu cei trei cai, spre Amsterdam (Olanda).

De doi ani se află în Europa şi până a ajunge în România a traversat 16 state (Olanda, Belgia, Spania, Portugalia, Monaco, Italia, Vatican, ş.a.). Călătoria sa va continua cu Bulgaria, Turcia, India, China, Egipt, Tunisia, Maroc – ultimul stat, de unde se va îmbarca pe un vas spre Brazilia. Eduardo Discoli ne-a spus că e proprietarul unei ferme de cai şi porci în Santa Lucia.

“Nu am un sponsor, dar în toate ţările pe unde am trecut am fost ajutat de oamenii pe care i-am întâlnit. M-au primit în casele lor, mi-au dat de mâncare mie şi cailor mei. De România am rămas plăcut surprins, mai ales că a trecut prin regimul comunist. Am găsit o ţară foarte diferită faţă de ceea ce credeam eu că este aici”, ne-a spus sud-americanul.

Argentinianul speră ca la finele călătoriei să intre în Cartea Recordurilor. Ieri, la intrarea în oraş, un echipaj al poliţiei comunitare l-a aşteptat pe Eduardo pentru a-l însoţi până la un adăpost de animale.

Visul lui Eduardo Discoli a fost această călătorie, pe care a planificat-o cu mulţi ani înainte. A ajuns la Drobeta-Turnu Severin cu singurii lui tovarăşi de drum, trei cai pur-sânge din rasa Mustang: “Jeronimo”, “Chalchalero” şi “Profeta”. Eduardo i-a spus şi poliţistului că e liber să călătorească fiindcă “nu am soţie, sunt divorţat”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase