De un sfert de veac printre orădeni

De Simona Albinaru
Reactualizat la:
De un sfert de veac printre orădeni
Liceu Don Orione sărbătorește în aceste zile 25 de ani de existență în orașul Oradea și în România. Aniversarea este organizată de Congregația Don Orione și de liceul orădean cu același nume, în perioada 27-30 octombrie 2016.

„Suntem onorați că în liceul nostru are loc un eveniment de o asemenea anvergură. Instituția noastră este una prestigioasă și se bucură de o dezvoltare continuă, de cadre didactice dedicate și de elevi merituoși”, declară directorul liceului, Alexandru Stoica.

Congregația Don Orione a fost fondată de Sfântul Luigi Orione și activează în peste 30 de țări, pe toate continentele.

liceul don orione oradea (1)

„Slujirea călugărilor orionini se manifestă preponderent în sectorul educativ, caritativ-asistențial și parohial”, explică pr. Mihai Fechetă, directorul Centrului Don Orione Oradea. Pe lângă activitatea formativă a viitorilor preoți și călugări, Congregația coordonează și programe educative și caritative, prin asistența la domiciliu a câtorva zeci de familii nevoiașe”.

Activităţi extarşcolare

Sub îndrumarea Congregației funcționează și diverse activități extrașcolare, în mod deosebit Oratoriul și grupul Scout.

Parohia Tuturor Sfinţilor este centrul de spiritualitate al Centrului Don Orione din Oradea şi al activităţilor din acest Centru.

liceul don orione oradea (2)

În România, Congregația și-a început activitatea pentru prima dată la Oradea.

„Congregația este prezentă în România din 1991, când apare la Oradea, cu binecuvantarea PS Valeriu Hossu, povestește Miheller Peter, managerul Liceului Don Orione Oradea. În 1995 ia naștere Liceul Don Orione din Oradea. În 2009 se deschide grădinița, iar în 2010 ciclul primar, urmat în 2011 de ciclul gimnazial”.

liceul don orione oradea (4)

Activitățile omagiale denumite „25 de ani de slujire în România” s-au deschis joi cu Sfânta Liturghie de la Parohia Tuturor Sfinților. Au fost pregătite însă şi activităţi la care pot participa toţi orădenii: simpozioane dar şi activităţi pentru copii. Astfel, sâmbătă, de la ora 14, se va sărbători Ziua Scoutului. Copiii sunt aşteptaţi să participe la tot felul de activităţi distractive, printre care şi căutarea de comori. Duminică, după slujba Sfintei Liturghii, între orele 14 şi 17, copiii sunt invitaţi să participe la Ziua Oratoriului.

liceul don orione oradea (5)0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !