De zece ani! Elevii de la LPS Bihorul au donat sânge

De zece ani! Elevii de la LPS Bihorul au donat sânge
La Liceul cu Program Sportiv ”Bihorul” Oradea continuă o tradiție ce a ajuns în al zecelea an: donarea de sânge!


Proiectul, avându-i ca și coordonatori pe dir. adj. prof. Roland Bocoi și dir. adj. prof. Lucian Stance are ca obiective: depășirea deficitului de sânge și preparate din sânge cu care se confruntă spitalele din Oradea, intrarea în rândul donatorilor de sânge a unui număr cât mai mare dintre elevii și cadrele didactice din cadrul Liceului cu Program Sportiv ”Bihorul”, informarea populației cu privire la semnificația actului donării de sânge, implicarea elevilor, a profesorilor din cadrul liceului, precum și a studenților de la Facultatea de Medicină și Farmacie în activitatea de promovare a donării de sânge, acțiuni de donare de rechizite elevilor proveniți din familii cu probleme financiare.

Pentru început, în cadrul proiectului au avut loc câteva întâlniri de lucru, ocazie cu care reprezentanții Centrului de Transfuzii Sanguine, cei de la Direcția de Sănătate Publică Bihor au interacționat cu elevii și profesorii de la Liceul cu Program Sportiv ”Bihorul”. Aceștia din urmă, au vizionat materiale video, au primit pliante, au fost informați despre modalitatea de a dona sânge, care sunt beneficiile asupra organismului, care sunt condițiile care trebuie să le îndeplinească un donator.

Circa 25 de elevi și cadre didactice din cadrul Liceului cu Program Sportiv ”Bihorul”, au donat sânge joi, 26 aprilie, urmând să doneze și săptămâna următoare. În 25 mai elevii, studenții și cadrele didactice, alături de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, vor desfășura o campanie de informare în centrul orașului, cu privire la donarea de sânge.

„Mulțumesc tuturor celor implicați în buna desfășurare a proiectului, partenerilor, domnului dir. Matei Dan, profesorilor diriginți de la clasele a XII-a Pușcaș Vasile, Zau Simona și de la clasele a XI-a Benea Livia, Reblean Maria, dar în primul rând mulțumesc elevilor donatori care au dat dovadă de o deosebită dăruire și implicare în proiect”, a precizat profesorul Roland Bocoi, inițiatorul proiectului.

Alături de Liceul cu Program Sportiv ”Bihorul”, în calitate de aplicant al proiectului, parteneri, deja tradiționali sunt Centrul de Transfuzie Sanguină Oradea, Facultatea de Medicină și Farmacie din cadrul Universității din Oradea, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Direcția de Sănătate Publică-Serviciul Promovarea Sănătății.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !