De Ziua Educatiei Rutiere

De Ziua Educatiei Rutiere
Poliţişti rutieri, de proximitate şi prevenire au oferit prichindeilor un week-end plin de învăţăminte.

Manifestările dedicate Zilei Educatiei Rutiere – 1 Octombrie, au prelungit în mod firesc „Săptămâna prevenirii criminalităţii”. Ziua de vineri s-a desfăşurat sub motto-ul „Siguranţa rutieră – o prioritate pentru poliţia bihoreană!”, reunind ieşiri în stradă, sub supravegherea unor ofiţeri rutieri, a patrulelor şcolare de circulaţie ale Şcolii Generale din Sânmartin dar şi ale Şcolii „Ioan Slavici” din Oradea. Alte activităţi de educaţie rutieră  s-au derulat la Centrul de Preşcolari nr. 2  şi la Centrul social El Shadai, ambele din Oradea precum în alte zece unităţi de învăţământ din Marghita, Beiuş, Salonta, Aleşd, Valea lui Mihai, Săcuieni, Ştei, Vaşcău şi Nucet.

Concursuri în Orăşel

Iar vineri după-amiază politistii rutieri, de proximitate şi din Compartimentul de Prevenire al IPJ Bihor, au supervizat acţiunea organizată în Orăşelul Copiilor din Oradea sub îndemnul «Atenţie la pericolele străzii». În cadrul ei, subcomisarul Marcel Cosma a dirijat un concurs de biciclete constând în parcurgerea unui traseu de îndemânare cu bicicleta dar şi o probă teoretică privind regulile de circulaţie. La final, concurenţii au primit diplome şi cărţi realizate de poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.

Pe lângă materialele educative scrise, standul amenajat de poliţişti a mai prezentat şi spoturi video sugestive. Iar la standul de prezentare al Poliţiei bihorene, prichidenii au putut vedea un autoturism de intervenţia al Poliţiei Rutiere şi un autoturism al Poliţiei de Proximitate, care a mai lansat şi un chestionar virtual pentru copii cu întrebări rutiere. Pe scena din Orăşeul a urmat apoi o piesă cu tematică preventivă realizată de Teatrul pentru Copii şi Tineret „Arcadia”, urmată de un mesaj pentru o conduită civică pe drumurile publice, toleranţă şi respect reciproc în relaţiile cu colegii şi profesorii, precum şi la o atitudine non-violentă în cazul apariţiei unor conflicte. A venit rândul Asociaţiei Probikers să susţină demonstraţia „Siguranţă de două roţi”, arătându-le astfel puştanilor că acrobaţiile se fac în poligoane şi locuri special amenajate, nu pe carosabil.

Acţiunile educativ-preventive au continuat  şi ieri în Orăşelul Copiilor, agentul de poliţie Aniela Poşan transmiţând „Sfaturi mari pentru cei mici”.

C.H.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !