Deaconu, 7 etape in Divizia C

1Comentariu
Deaconu, 7 etape in Divizia C
S-a propus reţinerea de la delegări, pe o perioadă nedeterminată (minim 7 etape) a arbitrului Alexandru Deaconu, care va putea oficia doar la partidele din Divizia C sau la nivel de juniori în toată această perioadă.

Propunerea a fost facuta de membrii compartimentului Analiză şi Evaluare al Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul Federaţiei Române de fotbal, care a analizat înregistrarea video a partidei FC Naţional – Steaua (0-0), disputată duminică în cadrul etapei a 17-a a Diviziei A.

De asemenea, s-a propus reţinerea de la delegări pentru cel puţin 3 etape a arbitrului asistent Nicolae Marodin. Iata capetele de acuzare la adresa celor doi arbitri.
Iată comunicatul dat publicităţii după şedinţa de marţi:
“Întruniţi azi la Casa Fotbalului, membrii compartimentului Analiză şi Evaluare al Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul Federaţiei Române de Fotbal (domnii C. Gheorghe, I. Igna, V. Avram şi T. Constantinescu) au analizat caseta video, conţinând jocul FC Naţional 2000 Bucureşti - SC FC Steaua Bucureşti SA, disputat în ziua de 19 martie a.c., în cadrul etapei a 17-a a Diviziei A.

După vizionarea casetei, membrii compartimentului menţionat au tras următoarele concluzii în legătură cu prestaţia brigăzii de arbitri ai respectivului meci:

1. Arbitrului Alexandru Deaconu i se impută:

– Neacordarea a două lovituri de pedeapsă în favoarea echipei FC Steaua, în minutul 40, la tragerea de mână a jucătorului Victoraş Iacob de către jucătorul Cristian Săpunaru, fază care ar fi impus şi eliminarea acestuia, şi, respectiv, în minutul 60, la lovirea cu piciorul în cap a jucătorului Victoraş Iacob de către jucătorul Ovidiu Burcă. S-a apreciat că, la această fază, jucătorul Ovidiu Burcă a atacat cu piciorul la nivelul la care, de obicei, se joacă mingea cu capul.

– În minutul 7, nu a acordat avertisment jucătorului Mircea Oprea (FC Naţional), pentru comportare nesportivă.

– În minutul 69, nu l-a avertizat pe jucătorul Ciprian Mozacu (FC Naţional), pentru un atac neglijent la un duel aerian.

– În minutul 71, nu a acordat cel de-al doilea avertisment şi, în consecinţă, eliminare, jucătorului stelist Mirel Rădoi, pentru un atac dur asupra jucătorului Ervin Mehmedovici.

– În minutul 73, la un atac din spate al jucătorului Zeno Bundea asupra stelistului Daniel Opriţa, nu l-a sancţionat pe jucătorul Bundea cu avertisment.

– În minutul 78, nu a acordat avertisment jucătorului Cristian Săpunaru (pentru întârzierea repunerii mingii în joc), fapt care ar fi dus la eliminarea acestuia, fiind cel de-al doilea avertisment în decursul aceluiaşi meci.

– În minutul 87, nu l-a eliminat direct, cu cartonaş roşu, pe jucătorul Cristian Săpunaru, pentru un atac violent, cu cotul, asupra jucătorului Sorin Paraschiv.

– În minutul 87, atac cu ambele picioare, din spate, efectuat de jucătorul Zeno Bundea asupra jucătorului Petre Marin, şi sancţionarea, în mod eronat, cu avertisment a jucătorului Ovidiu Herea.

– În minutul 90, jucătorul stelist Andrei Cristea nu a fost avertizat pentru un atac din spate asupra jucătorului Cristian Săpunaru.

2. Arbitrului asistent Nicolae Marodin i se impută:

– Oprirea unui atac direct pe poartă al echipei FC Steaua, în minutul 62, semnalizând în mod eronat ofsaid la jucătorul Daniel Opriţa.

– În minutul 82, a indicat în mod eronat o lovitură de la poartă în favoarea echipei FC Naţional, deşi se impunea o lovitură de la colţ în favoarea echipei FC Steaua.

– Nu a colaborat în mod permanent cu arbitrul Alexandru Deaconu la fazele petrecute în apropierea sa şi nesancţionate de arbitru.

3. Arbitrului asistent Adrian Vidan i se recomandă asumarea responsabilităţii într-o mai mare măsură, pentru ca arbitrul să poată lua decizia corectă în funcţie de fază.

4. Arbitrului de rezervă la acest joc, Viorel Sandu, i se recomandă ca, pe viitor, în situaţii ca aceea din minutul 87 (acordarea eronată a unui cartonaş galben altui jucător decât cel care a comis abaterea), să intervină cu promptitudine.

În urma acestei analize, compartimentul Analiză şi Evaluare al CCA propune Biroului Executiv al CCA reţinerea de la delegări pe o perioadă nedeterminată (minim 7 etape) a arbitrului Alexandru Deaconu, precum şi (minim 3 etape) a arbitrului asistent Nicolae Marodin, ambii la nivelul Diviziilor A şi B. Compartimentul Delegări al CCA îi poate delega, în această perioadă, doar la nivelul Diviziei C şi la cel al juniorilor”.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor