Debandadă la Centrul de Tineret

ARAD – Angajaţii Centrului de Tineret au sesizat în urmă cu câteva zile Jandarmeria după ce nu au mai putut ţine piept unui grup de şase scandalagii. comunicat

Angajaţii centrului susţin că cei şase tineri care locuiesc în centru tulbură în mod constant liniştea publică, îi iau la bătaie pe ceilalţi tineri, distrug bunurile din centru şi batjocoresc personalul de serviciu.

„Jandarmii au efectuat controale în perioada 31 iulie – 5august şi au constatat că cei şase tineri, cu vârste curpinse între 16 şi 20 de ani, toţi cu reşedinţa la Centrul de Tineret Arad tulbură în mod repetat liniştea şi ordinea publică, atât în centru, cât şi în imediata apropiere a imobilului, indignând cetăţenii care locuiesc în zonă, adresează cuvinte şi expresii jignitoare personalului de serviciu, provoacă altercaţii violente cu ceilalţi tineri aflaţi în plasament şi distrug aparatura electrocasnică şi mobilierul existent”, precizează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Arad.

În urma celor constatate, jandarmii le-au întocmit celor şase actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri, iar lui Călin D. şi pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere. Nici Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului (DGASPC) Arad nu a stat deoparte, tinerii în cauză fiind consiliaţi de specialiştii instituţiei.

De altfel, Compartimentul de Presă din cadrul DGASPC Arad a anunţat că jumătate din cei 30 de tineri care locuiesc în centru vor fi mutaţi pe perioada şcolară în internatele unităţilor şcolare pe care le frecventează iar pe perioada vacanţei vor sta în casele de tip familial din Lipova.

„Această decizie nu are vreo legătură cu recentul incident, ea vine ca urmare a dorinţei tinerilor de a avea parte de mai multă autonomie, în speranţa că astfel se vor integra mai uşor în societate”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Arad.

Cei care vor pleca din centru sunt numai băieţii, aceştia vor beneficia însă în continuare de toate serviciile DGASPC Arad şi de tot suportul specialiştilor instituţiei în vederea integrării socio-profesionale.

D.R.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !