Debandadă pe litoralul românesc

3Comentarii
Debandadă pe litoralul românesc
BUCUREŞTI – Agenţii economici care-şi desfăşoară activitatea pe Litoral sunt departe de a fi în regulă.

Acest lucru a fost constatat şi de inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), care în perioada 1 – 14 iulie 2007 au efectuat o serie de acţiuni de control în Mamaia, Costineşti, Neptun şi Delta Dunării (Tulcea, Sulina şi Murighiol).

„Dintre cei 360 de operatori economici verificaţi, s-au constatat abateri de la prevederile legale la un număr de 342, aplicându-se 129 de avertismente şi 213 amenzi, în valoare de 504.600 de lei”, ne-a informat Dan Vlaicu, preşedintele ANPC. Deficienţe Acţiunile de control au vizat produsele alimentare şi nealimentare, prestările de servicii, structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare, sfera serviciilor de agrement.

Dintre principalele deficienţe constatate de inspectorii ANPC în locaţiile controlate amintim: neafişarea la loc vizibil a denumirii operatorului economic care prestează servicii de închiriere de şezlonguri şi umbrele, precum şi a tarifelor practicate, neeliberarea bonului fiscal pentru serviciul prestat. „În această perioadă foarte caldă, recomandăm consumatorilor aflaţi pe Litoral şi în Delta Dunării să fie foarte atenţi la alimentele pe care le cumpără, în special alimentele care prezintă un grad ridicat de perisabilitate din punct de vedere microbiologic”, se spune în comunicatul ANPC.

Dan Birta3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor