Debite scazute pe raurile bihorene

De Simona Albinaru
Debite scăzute
Debite scăzute
Datorită temperaturilor ridicate, pe toate cursurile de apă din Bazinul Hidrografic Crişuri se înregistrează debite în scădere.

Adminitraţia Bazinală de Apă Crişuri, prin cele 12 staţii automate, monitorizează în permanenţă starea hidrologică din Bazinul Crişuri. Totodată, zilnic, la un interval de 12 ore, debitele râurilor Ier, Barcău, Crişul Repede, Crişul Negru şi Crişul Alb sunt colectate şi urmărite de către specialişti. La ora actuală, coeficientul de umplere pentru principalele acumulări care deservesc judeţul Bihor este în parametrii normali. Cu alte cuvinte, acumulari precum Drăgan (55% umplere), Tileagd (95 % umplere) şi Lugaş (33% umplere) stochează un volume suficient de apă.

Apă suficientă

„Conform datelor din Dispecerat, rezultă că volumul de apă stocat este suficient pentru încă cel puţin 30 de zile şi asta în condiile în care nu se înregistrează precipitaţi. Analizând debitele râurilor putem spune că, deşi se înregistrează scăderi, debitele sunt normale pentru această perioadă a anului” a menţionat directorul ABA Crişuri, Pásztor Sándor.

Volumul în acumulări este de 139.0 mil.mc apă, iar rezerva în lacurile energetice este de 70.0 mil.mc apă. În aceste condiţii, până în momentul de faţă nu se impun restricţii pentru utilizarea apei nici pentru agenţii economici, nici pentru populaţie.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !