Debite şi cote în creştere

De Simona Albinaru
Debite şi cote în creştere
La Chiribiş, pe râul Bistra, cotele de atenţie au fost depăşite cu o jumătate de metru.

La ora actuală, pe cinci cursuri de apă din bazinul hidrografic Crişuri sunt depăşite cotele de atenţie.

Vineri, 29.03.2013, ora 18:00, a fost emisă atenţionarea hidrologică Cod Galben pentru bazinele râurilor: Barcău, Crişul Repede, Crişul Negru şi Crişul Alb. Avertizarea este valabilă până azi, 30.03.2013 ora 18:00.

În urma precipitaţiilor abundente din ultimele 12 ore, cumulat pe alocuri cu topirea stratului de zăpadă, debitele au crescut pe cinci cursuri de apă depăşind Cota de Atenţie. Astfel, în judeţul Bihor au fost depăşite cotele de atenţie în localitatea Chiribiş, pe râul Bistra, cu 50 cm şi în localitatea Hidişel, pe valea Topa, cu 34 de cm. În judeţul Arad situaţia este asemănătoare, cotele au fost depăşite în localitatea Siad, pe râul Sartiş, cu 13 cm şi în localitatea Beliu, pe râul Beliu, cu 10 cm. De asemenea, în judeţul Sălaj, în localitatea Marca, râul Barcău înregistrează depăşiri de 3 cm.

„Administraţia Bazinală de Apă Crişuri monitorizează cursurile de apă din oră în oră. În următorul înterval de timp se aşteaptă creşteri de debite. Atât primăriile cât şi instituţiile din resort au fost atenţionate în vederea acţionării pe teren, dacă situaţia o va impune”, a declarat Dumitru Voloşeniuc, directorul ABA Crişuri.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !