Deblocare de posturi poate prea tarzie

2Comentarii
Deblocare de posturi poate prea tarzie
Miisterul Sănătăţii scoate la concurs peste 2000 de posturi şi dă voie primăriilor să organizeze şi ele concursuri pentru ocuparea de posturi în spitalele descentralizate.

În jur de 2322 de posturi de medic şi asistent medical vor fi scoase la concurs în această toamnă, de către Ministerul Sănătăţii, în speranţa rezolvării deficitului de personal din unele secţii din spitalele româneşti.

Alte circa 750 de posturi vor putea fi scoase la concurs de către primării, în baza OUG 34/2009 (art 22, alin. 1), care stipulează că “ordonatorii principali de credite, în speţă instituţiile administraţiei publice locale, pot aproba, în cazuri temeinic justificate, ocuparea unui procent de 15% din totalul posturilor ce s-au vacantat”.

La secţii delicate

Posturile vor fi deblocate în special la secţiile speciale: terapie intensivă, medicina de urgenţă, cea de laborator, radiologie, etc. şi în spitalele din zonele cu deficit mare de personal medical. Câteva posturi vor fi deblocate posturi şi spitale din centrele universitare cu lipsă acută de personal.

Informaţii despre concurs (număr de posturi pe categorii de personal şi specialităţi medicale) vor fi date din 20 septembrie, pe site-ul ministerului, urmând ca probabil din noiembrie să se înceapă organizarea concursurilor/examinărilor pentru ocuparea posturilor deblocate.

Prea târziu?

Nu se ştie însă dacă deblocarea posturilor în această perioadă va avea efectul calculat de Ministerul Sănătăţii şi este posibil ca la concursurile ce se vor organiza să nu se prezinte prea mulţi candidaţi, din cauza tăierii de salarii operată recent de Guvern.

La Unitatea de Primire Urgenţe Bihor ani la rând s-au organizat concursuri şi nu s-a prezentat nimeni, chiar dacă în anii respectivi salariile nu erau reduse şi sporurile se alocau în totalitate. În contextul actual, când mulţi medici, asistenţi de diferite vârste, precum şi rezidenţi fug în străinătate, pentru salarii şi condiţii de muncă mai bune, e posibil ca numărul candidaţilor să fie mult sub aşteptările Ministerului Sănătăţii.

O.Ş.

Taguri: , , ,


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor