Debut duminical de an şcolar, la Liceul Don Orione

De Călin Corpaş
1Comentariu
Un prezidiu cu oficialităţi, la Liceul Don Orione
Un prezidiu cu oficialităţi, la Liceul Don Orione
PSS Virgil Bercea, conducerea judeţului şi a municipiului au ţinut să onoreze cu prezenţa familia Don Orione.

Ca în fiecare an, şcoala a început mai repede la Liceul Don Orione. Festivitatea inaugurativă a noului an şcolar a avut loc duminică după amiază, sala de sport a complexului şcolar fiind umplută până la refuz de către elevi, părinţi, bunici şi, bineînţeles, de către cadrele didactice. Episcopul greco-catolic Virgil Bercea a fost prezent, la rându-i, manifestarea duminicală începând cu o rugăciune. Nici nu se putea altfel, din moment ce şcoala poartă numele lui Luigi Orione, cel care şi-a dedicat întreaga sa viaţă carităţii, sanctificat fiind de către Papa Ioan Paul al II-lea, în anul 2004.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Cornel Popa, primarul Ilie Bolojan şi deputatul Florica Cherecheş au onorat invitaţia conducerii liceului de a participa la festivitate, fiecare având un mesaj de apreciere pentru activitatea de la Don Orione.

Părinţi şi dascăli

În cuvântarea sa, părintele Mihai Fechetă, preşedintele Centrului Don Orione, le-a învederat părinţilor faptul că joacă rolul primordial în educaţia propriilor copii. Un rol ce primează, în mod evident, în faţa celui jucat de cadrele didactice. Părinţilor şi dascălilor li s-au cerut să înţeleagă faptul că Liceul Don Orione este o familie, iar colaborarea dintre părinţi şi profesori este una esenţială pentru ca elevii să aibă parte de o educaţie sub cele mai bune auspicii. Părintele Mihai a avut un cuvânt şi pentru părinţii separaţi, transmiţându-le şi acestora să se respecte reciproc şi, dincolo de alte distracţii oferite propriilor copii, să aibă în vedere în primul rând educaţia celor ce învaţă zilnic la Liceul Don Orione, încă de la grădiniţă şi până în clasa a XII-a.

După ce dascălii liceului au fost prezentaţi fiecare, în parte, elevii, de la cei ce intră acum în clasa pregătitoare şi până la cei de liceu, au fost poftiţi în clase, pentru o primă acomodare cu învăţătorul sau dirigintele.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor