Decani aleşi şi incompatibili

Decani aleşi şi incompatibili
ORADEA – Toate cele 18 facultăţi şi-au ales conducerile pentru următorii patru ani. Dintre cei 18 decani aleşi nu mai puţin de opt se vor regăsi în situaţii de incompatilitate la şedinţa de Senat din 10 martie.

Incompatibilitatea celor opt profesori se datorează faptului că deja au fost validaţi pe postul de şef de catedră, iar în 10 martie urmează să fie validaţi de către Senat pe postul de decan. Printre cei care se vor regăsi în incompatibilitate se regăsesc actualul prorector Ioan Horga (şef de catedră la Studii europene şi ales decan la Istorie Geografie), Vasile Bara (şef de catedră la Controlul şi expertiza produselor alimentare şi ales decan la Protecţia Mediului) şi Adrian Maghiar (ales decan la Medicină şi validat ca şef de catedră la Chirurgie).

Singuri la şefie
Deşi metodologia alegerilor prevede că pentru funcţiile de decan şi rector candidaţii trebuie să îşi facă publică echipa cu care urmează să preia conducerea facultăţii sau Universităţii, există unii decani care nu au propus nicio echipă.

Dintre cei 24 de candidaţi au fost aleşi pe funcţiile de decan trei care nu şi-au propus nicio echipă de conducere, astfel că acum după alegeri facultăţile nu vor avea prodecani ci doar secretari ştiinţifici. Facultăţile de Educaţie Fizică şi Sport, Inginerie Managerială şi Tehnologică şi Ştiinţe Politice nu vor beneficia şi de prezenţa unor prodecani, conducerea facultăţilor fiind asigurată doar de decani.

„Cei care nu au propus o echipă la momentul depunerii candidaturii vor să conducă singuri. Acum, după ce au fost aleşi, nu mai au posibilitatea să îşi formeze o echipă”, a anunţat Cornel Antal, rectorul Universităţii.

Alegeri fără blitzuri

În ultima şedinţă de Senat a fost ridicată şi problema participării mass-mediei la şedinţa de constituire a noului Senat şi alegerea rectorului pentru următorii patru ani. Senatul a decis ca presă locală să aibă acces doar înainte de şedinţă şi alegeri, iar rezultaul va fi anunţat într-o conferinţă de presă, pentru că unii membri nu s-ar simţi în largul lor.

„Am sugerat colegilor să ia în considerare prezenţa presei la alegeri, dar au refuzat”, afirmă Cornel Antal, care recunoaşte că s-a abţinut de la vot pentru a evita eventualele interpretări.
Valentin Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !