Decani noi la facultăţile orădene

De Crina Dobocan
Decani noi la facultăţile orădene
La Medicină şi Farmacie, concursul a fost câştigat de Adrian Maghiar, la o diferenţă mică de contracandidatul său Florian Bodog.

Universitatea din Oradea a dat publicităţii rezultatele concursului public pentru ocuparea funcţiei de decan în mandatul 2016-2020. Concursul, organizat de rectorul Constantin Bungău, s-a încheiat marţi, iar rezultatele au fost afişate pe site-ul Universităţii.

Conflict stins

Cel mai râvnit post de decan a fost cel de la Facultatea de Medicină şi Farmacie. Aici, în cursă s-au înscris trei candidaţi: Florian Bodog, Adrian Maghiar şi urologul Gheorghe Bumbu. După ce Gheorghe Bumbu a fost eliminat din concurs pe motiv că nu avea completat CV-ul în format Europass, în cursă au rămas Florian Bodog şi Adrian Maghiar. Prof. univ. dr. Adrian Maghiar a cumulat 98, 10 puncte, la o diferenţă foarte mică de contracandidatul său Florian Bodog (care a obţinut 97,14 puncte la cele trei probe ale concursului- susţinerea programului managerial, experienţa managerială şi opţiunea consiliului facultăţii). În final, Adrian Maghiar a fost selectat pentru funcţia de decan.

Vechi şi noi

La Facultatea de Arte, decan este conf. univ. dr. Elena Corina Andor (95 de puncte), la Facultatea de Construcţii, Cadastru şi Arhitectură, conf. univ. dr. Dan Gomboş (100 de puncte), la Facultatea de Drept a reales decan prof. univ. dr. Valentin Mirişan (97,14 puncte).

Deşi, iniţial, nimeni nu a dorit funcţia de decan, la Facultatea de Geografie, Turism şi Sport, la concurs rectorul a avut de ales între prof. univ. dr. Alexandru Ilieş şi conf. univ. dr. Florian Paul Dragoş, cel selectat fiind Alexandru Ilieş. La Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei decan va fi prof. univ. dr. Mircea Gordan (98 de puncte), iar la Facultatea de Inginerie Energetică şi Management Industrial, Valentin Gabriel Bendea. Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică va fi condusă de prof. univ. dr. Alexandru Pele. La Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării decan rămâne prof. univ. dr. Ioan Horga. La fel şi la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman”, unde a fost reales decan: prof. univ. dr. Dumitru Megheşan.

Un nou mandat a câştigat prof. univ. dr. Teodor Mateoc pentru Facultatea de Litere şi Ioan Chereji, la Protecţia Mediului. Facultatea de Ştiinţe Economice va avea decan nou, în persoana prof. univ. dr. Alina Bădulescu, conducătorul Şcolii Doctorale de la Universitatea Oradea. Decan nou va avea şi Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane – conf. univ. dr. Karla Barth. La Facultatea de Ştiinţe a fost aleasă Monica Sanda Filip.

Cei nemulţumiţi de rezultate au avut posibilitatea de a depune ieri contestaţii. Potrivit rectorului Constantin Bungău, Universitatea din Oradea nu a înregistrat nicio contestaţie cu privire la rezultatele concursului pentru decani.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !