Decanul, total împotriva studenţilor narcomani

1Comentariu
Decanul, total împotriva studenţilor narcomani
ORADEA - La capitolul infracţiuni financiare şi falsuri de monedă, ofiţerii BCCO Oradea au depistat în ultimii ani grupări infracţionale coordonate de studenţi axaţi pe informatică. Însă la capitolul droguri, majoritatea studenţilor suspectaţi de consum sau trafic au fost de la facultăţile orădene de Arte Vizuale, Sport şi Medicină.

Tocmai de aceea, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Bihor îşi focalizează o parte din acţiuni pe mediul universitar. De altfel, o serie de acţiuni şi simpozioane au fost organizate de CPECA Bihor şi Facultatea de Medicină şi Farmacie (FMF) Oradea chiar în sediul FMF din Piaţa 1 Decembrie, ultimul pe 9 octombrie, în cadrul Festivalului „Toamna orădeană”.
De asemenea, preşedintele Asociaţiei Studenţilor Străini din cadrul FMF Oradea a fost voluntar la acţiuni ale CPECA Bihor.

13 ani de închisoare
Cu atât mai necruţător se declară acum decanul FMF Oradea faţă de studenţii medicinişti cu „apetit” pentru stupefiante.
„Aflu de la ziarişti despre studenţii prinşi în flagrant de poliţişti, fiindcă noi ne axăm cooperarea pe Centrul de Prevenire Antidrog. Dacă se dovedeşte că tinerii respectivi sunt traficanţi de droguri, sper să ia pedeapsa maximă, pentru a fi un exemplu drastic pentru colegii care nu înţeleg că ar trebui să fie modele de comportament sănătos pentru societate. Poate ei cred că ştiu mai multe despre substanţele psihotrope din plante decât alţi tineri. Dar, de fapt, nu ştiu efectele nocive sau nu le conştientizează”, a declarat ieri prof. univ. dr. Ludovic Gilău.
Pe de altă parte, consilierii antidrog recomandă părinţilor să ia seama la timp despre însemnele pro-drog de pe îmbrăcămintea sau din camerele tinerilor. Fiindcă, de pildă, astfel de însemne abundau în cazul studenţilor de la Stomatologie prinşi în flagrant pe 13 noiembrie.
Cristian Horgos1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor