„Decât să plângă mamele voastre…”

29Comentarii
Eroii în care au tras suspectul de joi au fost premiati
Eroii în care au tras suspectul de joi au fost premiati
Cei doi agenţi care au tras în suspectul ce s-a aruncat în Criş au fost premiaţi. Şeful Anticorupţie încurajează. Imagini eveniment  | Video: Eroi în uniformă recompensaţi Video | Video: Fermitate de apreciat Video 

Poliţiştii care au folosit armele din dotare pentru a-l prinde pe bărbatul bănuit că a furat joi un Peugeot şi care a tras în ei, au fost premiaţi vineri, într-o primă rundă. La eveniment au fost atât şeful Poliţiei Bihor, comisarul-şef Adrian Bucur, cât şi fostul şef, actualul director general al Direcţiei Anticorupţie, chestorul de poliţie Liviu Popa.

Cei doi au primit felicitări în scris dar şi câte 1.500 de lei de la Corpul Naţional al Poliţiştilor şi de la Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor. În plus, chestorul Popa a spus că a fost însărcinat de şeful Poliţiei Române să transmită felicitări celor doi şi că la începutul anului viitor,  agenţii vor primi un premiu mai consistent de la Ministerul de Interne.

 

Trageţi!

 

Cunoscută fiind poziţia fermă a chestorului Popa faţă de indivizii violenţi, acesta nu s-a sfiit să declare în timpul evenimentului că „infractorul” – individul care a deschis focul asupra celor doi poliţişti ar fi rărit rândurile nelegiuiţilor, dacă oamenii legii l-ar fi împuşcat mortal. „Decât să plângă mamele voastre, mai bine să plângă mama lui!”, a declarat sigur pe sine chestorul, care apreciază că dacă poliţiştii l-ar fi împuşcat mortal pe suspect, ar fi primit premii şi mai mari. „Cu cât mai mult creşte fermitatea Poliţiei (aflată ani buni în cădere liberă, după 1990 încoace), cu atât scade curajul infractorilor”,  spune Popa care susţine că are incredere în poliţiştii ce nu se pierd cu firea şi acţionează ferm: „Vorbim de câteva secunde importante: scoţi pistolul, armezi şi tragi, ca să prinzi infractori, dar în România, spre deosebire de alte ţări, poţi fi târât uneori prin tribunale pentru că ţi-ai făcut datoria şi ai decis să acţionezi în slujba cetăţenilor – care nu e puţin lucru – cu orice preţ, chiar dacă familiile noastre suferă pentru noi”.  Popa a amintit că în Poliţia Bihor, acolo unde i-a rămas sufletul, mai sunt alţi mulţi colegi extrem de bine pregătiţi, care merită să fie respectaţi. „Să nu ezitaţi niciodată să scoateţi pistolul şi să acţionaţi cu fermitate!”, a spus Popa poliţiştilor prezenţi, declarându-şi speranţa că societatea civilă va fi alături de poliţişti.

 

Nu ai timp să simţi

 

Tineri şi uşor fâstâciţi că sunt în mijlocul atenţiei, agenţii eroi de joi ai Poliţiei Bihor au declarat că în acele momente nu au avut timp să gândească ce simt şi nici să le fie frică. „Practic nu mai simţi nimic, te gândeşti doar la cei din jur, să îi aperi ca să nu li se întâmple ceva”, au conchis eroii, de 24 respectiv 26 de ani, unul angajat în Poliţie din 2004, altul din 2005, unul venit de la Poliţia de Frontieră, altul sosit de la Poliţia din Şuncuiuş.

Otilia Sandor

Un individ a furat o maşină şi a tras cu pistolul după poliţişti29Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor