Decesul unui nou născut, elucidat

dr. Pîrcioagă Marius
dr. Pîrcioagă Marius
Specialiştii au ajuns săptămâna aceasta la o concluzie referitoare la decesul unui nou născut din Marghita

În urma autosesizării Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Bihor privind decesul nou-născutului G.A, din Marghita, survenit în urmă cu aproximativ două săptămâni, Comisia de analiză a deceselor infantile, formată din medici în specialităţile pediatrie, neonatologie, anatomie-patologică, medicină de urgenţă, a analizat, din punct de vedere profesional, evoluţia şi conduita medicală în cazul nou-născutului menţionat. În urma analizei efectuate s-a desprins concluzia că: „nou-născutul a prezentat o infecţie congenitală care a avut drept consecinţă pneumonia şi boala membranelor hialine, complicate cu pneumotorax datorat rupturii alveolelor pulmonare în spaţiul pleural”.

Cazuri la nivel european

Statisticile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii indică aceste afecţiuni ca şi cauză de mortalitate infantilă şi în ţările dezvoltate din UE, în România mortalitatea infantilă imputabilă acestor cauze este de 17%. Concluziile comisiei referitor la acest caz medical complex, care la naştere a primit scorul Apgar (nota) 9/10 valabilă pentru momentul naşterii şi care nu exclude existenţa unei infecţii intra-uterine, sunt următoarele: evoluţia ulterioară nesatisfăcătoare a determinat medicul neonatolog de la Marghita să trimită de urgenţă cazul spre clinica de neonatologie din Oradea, cu ambulanţă şi incubator, conduita diagnostică şi terapeutică a personalului medical referitoare la acest caz a fost corespunzătoare” informează directorul coordonator al DSP, dr. Pîrcioagă Marius.

Alexandra Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !