Decizie amânata din cauza procesului

Soarta cladirii în care functioneaza Colegiul „Mihai Eminescu” se va decide abia dupa finalizarea unui proces intentat de Primaria Oradea pentru stergerea unei intabulari din cartea funciara a imobilului.

Comisia Nationala de Retrocedare nu poate da o decizie referitoare la retrocedarea sau nu a cladirii solicitate de ordinul calugaresc Premonstratens atâta vreme cât acesta face obiectul unui proces în justitie, spune Marcel Bolos, directorul Directiei Patrimoniu de la  Primaria Oradea.

Faza incipienta

Procesul intentat de Primaria Oradea este acum abia în faza înregistrarii cererii. „Avem de asteptat pâna când primim un termen de judecata, si abia apoi va începe procesul propriu-zis, ne-a declarat Marcel Bolos.

Actiunea în justitie are rostul de a radia cea de-a doua înscriere a Statului Român în cartea funciara a cladirii liceului, operata în 1948, ca fiind fara obiect, din moment ce imobilul, la acea data, era deja al statului român.

De altfel, informatii neoficiale venite dinspre Capitala spun ca exista sanse ca imobilul sa ramâna în proprietatea Statului Român si în folosinta institutiei de învatamânt. Dintr-o mai veche convorbire avuta cu jurista care se ocupa de dosarul cladirii, Marcel Bolos spune ca aceasta va propune comisiei respingerea cererii Ordinului Premonstratens.

Cristina Ghilea

Taguri:


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !