Declararea impozitului nerezidenţilor

Data de 30.06.2010 este termenul limită pentru declararea impozitului reţinut prin stopaj la sursă aferent veniturilor realizate de nerezidenţi persoane fizice şi juridice din România. Sunt exceptate veniturile din salarii.

Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor reaminteşte că declararea acestui impozit, începând cu 01.01.2010, se face prin utilizarea formularului „Declaraţiei informative  privind impozitul reţinut si plătit pentru veniturile cu regim de reţinere la sursă/venituri scutite, pe beneficiarii de venit nerezidenţi”.

„Depunerea acestei declaraţii se face conform normelor metodologice date în aplicarea din Codul fiscal, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 44/2004-Titlul V, pct. 15, pentru anul fiscal precedent 2009, care se completează, în format hârtie, de către plătitorii care au obligaţia reţinerii la sursă a impozitului pe veniturile obţinute din România de nerezidenţi, persoane juridice sau fizice şi se depune la organul fiscal în a cărui rază teritorială se află domiciliul fiscal al plătitorului de venit”, a declarat Ioan Mihaiu, directorul executiv al DGFP Bihor.

Relaţii suplimentare pot fi obţinute la unităţile fiscale teritoriale sau la DGFP Bihor, Oradea str. D.Cantemir, nr. 2b, camera 303 sau telefon 0259/433.056. 

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !