Declararea impozitului reţinut la sursă

Declararea impozitului reţinut la sursă
Termenul limită pentru depunerea declaraţiei D205 este 30.06.2010.

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bihor reaminteşte că declararea impozitului reţinut prin stopaj la sursă aferent veniturilor realizate începând cu 01.01.2009, cu impunere finală, se face prin utilizarea formularului „Declaraţia informativă privind impozitul reţinut pe veniturile cu regim de reţinere la sursă, pe beneficiari de venit”-D205. Termenul de depunere a declaraţiei este data de 30.06.2010.

Cine depune?

„Declaraţia D205 se depune de către plătitorii de venituri care au obligaţia calculării, reţinerii şi virării impozitului pe veniturile cu regim de reţinere la sursă cu excepţia veniturilor de natură salarială şi asimilate acestora”, a precizat Ioan Mihaiu, directorul executiv al DGFP Bihor. Declaraţia se depune la organul fiscal la care plătitorii de venituri sunt înregistraţi în evidenţa fiscală, în format electronic, pe suport magnetic sau optic, prin folosirea programului de asistenţă elaborat de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. Suportul prezentat va fi însoţit de borderoul centralizator, listat în format hârtie, semnat şi stampilat, potrivi legii.

„Declaraţia va fi depusă pentru fiecare categorie din următoarele venituri: venituri din dividende; venituri din dobânzi; câştiguri din transferul titlurilor de valoare cu impunere finală; venituri din lichidare; venituri din premii şi jocuri de noroc; venituri din pensii; venituri din activităţi agricole; alte venituri”, a explicat Ioan Mihaiu.
Nu se completează şi nu se depune D205 pentru veniturile realizate sub forma de dobânzi pentru depozitele la termen şi/sau instrumente de economisire care au fost începând cu 01.01.2009, venituri neimpozabile.

D205 se completează şi se depune şi pentru veniturile realizate din activităţi agricole realizate de persoanele fizice din valorificarea produselor agricole obţinute după recoltare, în stare naturală, de pe terenurile agricole proprietate privată sau luate în arendă, către unităţi specializate pentru colectare, unităţi de procesare industrială sau către alte unităţi, pentru utilizare ca atare, începând cu 01.01.2009.

Declaraţia se completează şi pentru persoanele fizice care au realizat venituri din această activitate pentru care plătitorul de venituri nu a reţinut impozit conform Ordinului 190/2009, înscriind în coloana aferentă impozitului reţinut cifra zero. Declaraţia se completează pe fiecare beneficiar de venit căruia i s-a efectuat plăţi în cursul anului fiscal.
Impozitul aferent dividendelor distribuite, dar care nu au fost plătite acţionarilor sau asociaţilor până la sfârşitul anului în care s-au aprobat situaţiile financiare anuale, se cuprinde în declaraţia D205 aferentă perioadei în care a avut loc aprobarea situaţiilor financiare anuale.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !