Declararea şi plata impozitelor

Declararea şi plata impozitelor
ORADEA - Începând cu 1 ianuarie 2008, legislaţia în vigoare a introdus o serie de modificări la plata impozitului şi contribuţiilor aferente veniturilor din salarii, precum şi a impozitului reţinut la sursă, cât şi la declararea acestora, conform informaţiilor primite de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor.

Moduri de plată

„Impozitele şi contribuţiile afarente veniturilor din salarii, precum şi impozitul reţinut la sursă se va declara şi plăti trimestrial, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare trimestrului, de către contribuabilii persoane juridice plătitoare de impozit pe veniturile microintreprinderilor, asocierile fără personalitate juridică constituite între persoane fizice, precum şi de către persoanele fizice care desfăşoară activităţi independente”, a declarat Smaranda Scridon, directorul executiv al DGFP Bihor.
Asociaţiile, fundaţiile sau alte entităţi fără scop patrimonial, cu excepţia instituţiilor publice, vor plăti impozitele semestrial, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare.
Sediile secundare plătitoare de obligaţii fiscale potrivit legii, îndeplinesc obligaţiile de plată şi de declarare la aceleaşi termene cu cele aplicabile în cazul persoanei în structura căreia funcţionează. „În acest sens, contribuabilii la care se modifică perioada fiscală, conform reglementărilor anterior menţionate, au obligaţia să actualizeze vectorul fiscal până la data de 30 ianuarie 2008, prin completarea şi depunerea formularelor Declaraţie de înregistrare fiscală/menţiuni, după caz, aprobat prin OMEF nr. 2.296 din 04.12.2007”, a specificat Smaranda Scridon.
Nedepunerea la termen a declaraţiilor fiscale constituie contravenţie şi se sancţionaeză cu amendă de la 500 la 1.000 de lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 la 5.000 de lei pentru persoanele juridice.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !