Declararea vânzărilor de lapte

1Comentariu
Foto J.B.
Foto J.B.
ORADEA – Până pe 14 mai cumpărătorii şi producătorii de lapte trebuie să depună declaraţii la APIA. Cumpărătorii şi producătorii deţinători de cotă de lapte trebuie să depună la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) declaraţiile anuale privind vânzările, respectiv livrările realizate în anul de cotă 2008/2009.

„Anul de cotă se încheie la 31 martie 2009, iar declaraţiile anuale trebuie competate şi depuse la APIA până pe data de 14 mai 2009 inclusiv. Aceste declaraţii trebuie depuse de către producătorii care deţin cotă pentru vânzări directe şi de către cumpărătorii de lapte”, a precizat Ioan Grec directorul APIA Bihor.

În judeţ sunt aşteptaţi să depună declaraţii în jur de 18.500 de persoane. Declaraţiile se pot depune atât personal la sediul APIA Bihor sau la centre zonale din Valea lui Mihai, Sălard, Salonta, Marghita, Beiuş, Tinca, Aleşd, Borod, dar şi prin poştă.

Completare

Declaraţiile trebuie comletate pe baza datelor din Caietul fermierului. În funcţie de cota deţinută, Caietul fermierului este de două tipuri: A – pentru producătorii care deţin cotă mai mare de 5.000 de kilograme, şi B – pentru o cantitate mai mică 5.000 de kg. Producătorii care deţin cotă pentru vânzări directe trebuie să depună declaraţia anuală chiar dacă nu a comercializat lapte sau produse lcatate în cursul anului de cotă.

Întârzierile se penalizează. Astfel, după fiecare zi calendaristică de întârziere după termenul de 15 mai, producătorii şi cumpărătorii riscă penalizări de 0,01% calculate din cantitatea alocată pentru vânzări directe, respectiv pentru livrări. De asemenea, producătorul care nu respectă termenele şi obligaţiile privind declaraţia anuală riscă să piardă dreptul de a comercializa lapte prin retragerea cotei la rezerva naţională. În ceea ce-i priveşte pe cumpărătorii care nu trimit declaraţiile anuale, aceştia riscă să piadă dreptul de a achiziţiona de la deţinători cota de lapte.

Simona Albinaru1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor