Declararea veniturilor din chirii

Declararea veniturilor din chirii
ORADEA – Persoanele fizice care obţin venituri din cedarea în folosinţă a bunurilor trebuie să depună până la 15 ianuarie 2008 o declaraţie estimativă privind privind cheltuielile şi veniturile din aceste activităţi.

Este vorba despre contibuabilii care obţin venituri prin derularea a cel puţin cinci contracte de închiriere conform Ordinului preşedintelui ANAF nr. 2.333/11.12.2007.

Obligaţii

„Această categorie de contribuabili este obligată să înregistreze contractele de închiriere la organul fiscal”, a precizat Smaranda Scridon, directorul executiv al Finanţelor bihorene. Veniturile astfel obţinute vor fi stabilite în sistem real, potrivit regulilor prevăzute pentru activităţi independente, la nivelul tuturor contractelor. Conducerea contabilităţii în partidă simplă este o altă obligaţie a persoanelor care au închiriate mai mult de cinci apartamente sau garsoniere. „De asemenea până la 15 mai a anului următor trebuie depusă declaraţia D200 – privind veniturile realizate în anul fiscal expirat”, a adăugat Smaranda Scridon.

Declaraţiile fiscale se depun la organul fiscal în a cărui rază teritorială îşi are domiciliul fiscal persoana care cedează în folosinţă bunurile pentru persoanele care îşi au domiciliul în România. Pentru ceilalţi contribuabili, declaraţiile se depun la organele fiscale unde se află sursele de venit. „Persoanele fizice fără domiciliul fiscal în România, care au în proprietate bunuri subînchiriate în raza teritorială a mai multor organe fiscale, au obligaţia să desemneze o sursă principală de venit”, a subliniat directorul DGFP Bihor.

Pentru neîndeplinirea obligaţiilor declarative se vor aplica sancţiuni contravenţionale cuprinse între 10 şi 100 de lei.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !