Declararea veniturilor pe anul 2005

Declararea veniturilor pe anul 2005
Nu se mai depun declaratiile de impozit pe venitul global si nici fisele fiscale FF1 si FF2. În anul acesta, românii au scapat de declaratiile de impozit pe venitul global. În locul acestora, contribuabilii vor depune o declaratie speciala (D 200) privind anumite categorii de venituri realizate.

Astfel, pâna la 15 mai trebuie depuse declaratiile speciale de catre cei care realizeaza venituri din activitati independente (comert, profesii liberale, venituri din dreptul de proprietate intelectuala), din cedarea în folosinta a bunurilor, din activitati agricole impuse în sistem real, din transferul titlurilor de valoare.

De asemenea, D 200 se va depune si pentru veniturile obtinute din desfasurarea unei activitati în asociere între persoane fizice sau între persoane fizice si juridice, precum si pentru veniturile obtinute din strainatate. 15 martie este data-limita pâna la care D 200 trebuie depusa de catre asociatiile fara personalitate juridica, constituite între persoane fizice.

Fara FF1 si FF2

Nu mai exista FF1 si FF2. „Exista doar fisa fiscala care se completeaza si pentru functia de baza, si în afara functiei de baza. Aceasta se va depune la administratia fiscala teritoriala pe raza careia contribuabilul îsi are domiciliul fiscal, pâna în ultima zi a lunii februarie 2006”, ne-a informat Smaranda Scridon, seful Finantelor bihorene.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !