Declararea veniturilor pentru nerezidenţi – D207

Reactualizat la:
Declararea veniturilor pentru nerezidenţi – D207
Angajatorii care plătesc venituri nerezidenţilor trebuie să depună declaraţie D207 până la sfârşitul lunii februarie.

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Bihor informează plătitorii de venituri în relaţia acestora nerezidenţii despre modificările intervenite prin publicarea Ordinul Preşedintelui ANAF nr. 3695/2016, referitor la declaraţia D207 „Declarație informativă privind impozitul reținut la sursă/veniturile scutite, pe beneficiari de venit nerezidenți”.

Declarația se completează şi se depune de către plătitorul de venit. Acesta are obligația calculării, reținerii şi plății impozitului pe veniturile cu regim de reținere la sursă a impozitului. Declarația se completează şi se depune și pentru veniturile scutite de impozit potrivit titlului VI din Codul fiscal sau convențiilor de evitare a dublei impuneri încheiate de România cu alte state.

Categorii de venituri

Categoriile de venituri pentru care se completează D207 sunt următoarele: venituri din dividende, dobânzi, redevențe, comisioane; venituri din activități sportive și de divertisment; venituri reprezentând remuneraţii primite de persoane juridice străine care acţionează în calitate de administrator, fondator sau membru al consiliului de administraţie al unei persoane juridice române; venituri din servicii prestate de persoane nerezidente; venituri obținute de persoane fizice nerezidente din premii acordate la concursuri organizate în România; venituri obținute la jocuri de noroc practicate în România de persoane nerezidente; venituri din lichidarea unei persoane juridice române, realizate de persoane nerezidente; venituri realizate din transferul masei patrimoniale fiduciare de la fiduciar la beneficiarul nerezident.

Termenul de depunere a declaraţiei este ultima zi a lunii februarie inclusiv a anului curent pentru anul expirat. Ori de câte ori plătitorul de venit constată erori în declarația depusă anterior, acesta completează şi depune o declarație rectificativă. Declarația se depune la organul fiscal central la care plătitorii de venituri sunt înregistrați în evidența fiscală. Declaraţia se completează cu ajutorul programului de asistenţă care este pus la dispoziţia contribuabililor, gratuit, de unităţile fiscale sau poate fi descărcat de pe portalul ANAF, cu respectarea structurii de date (fişier XML).

Depunerea declaraţiei se face în format electronic (format PDF, cu fişier XML ataşat), pe suport optic, care va fi însoţit de exemplarul în format hârtie, semnat, potrivit legii. Declaraţia poate fi depusă şi prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, potrivit legii. Informaţii suplimentare pot fi obţinute la AJFP Bihor str. D.Cantemir, nr. 2b, camera 303.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !