Declarația 600 va fi amânată și chiar anulată

De Dan Birta
Declarația 600 va fi amânată și chiar anulată
Termenul de depunere a Declarației 600 va fi decalat pe 1 martie după instalarea Guvernului Dăncilă.

Depunerea formularului 600 va fi amânată, iar ulterior acesta ar putea fi anulat. Declarația a fost făcută, luni 22 ianuarie, de către președinele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea. Potrivit acestuia, amânarea se va face prin ordonanță de urgență după instalarea viitorului Guvern.

„Astăzi, am avut o întâlnire cu doamna prim-ministru, cu colegii de la ALDE, cu ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa. Am discutat despre declarația 600. Am solicitat ca pe 31 ianuarie 2018, în prima ședință de Guvern, să se adopte o ordonanță pentru amânarea termenului de depunere până la 1 martie 2018. Pentru a le da posibilitatea ca în perioada imediat următoare să meargă până la eliminarea declarației 600, cu condiția să găsească soluția pentru ca persoanele fizice care trebuiau să plătească aceste contribuții să rămână asigurate în sistemul de asigurări. Și să găsească o soluție civilizată pentru a evita disconfortul celor care au fost sau care ar trebui să meargă să depună această declarație. Iar pentru cei care au depus deja, tot în această ordonanță să prevadă niște măsuri tranzitorii”, a declarat Liviu Dragnea, conform Digi24.

Formularul 600 trebuie depus, în vederea stabilirii CAS și CASS de achitat în 2018, de persoanele fizice care au obținut în 2017 venituri din activități independente, venituri din asocierea cu o persoană juridică, venituri din cedarea folosinței bunurilor, venituri din investiții (adică inclusiv dividende), venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură sau venituri din alte surse. Termenul limită de depunere este 31 ianuarie 2018.

Nemulțumiri

Modul de calcul a veniturilor pentru care se depune declarația 600 a creat nemulțumiri în rândul celor care trebuie să o depună. Nemulțumirile se datorează faptului că toți cei care au realizat în 2017 venituri lunare mai mari de 1.900 de lei (22.800) trebuie să depună acest formular. Asta înseamnă obligativitatea de a plăti CAS și CASS, contribuții la sănătate și pensie de 10%, respectiv 25% din salariul minim pe economie. În total aproape 8.000 de lei pe an. În situația în care în 2018 nu vor mai fi obținute veniturile respective, nu se precizează nicăieri în actuala lege o regularizare a sumelor plătite sau o restituire a acestora.

PFA-urile sunt nemulțumite că vor plăti în avans CAS și CASS pentru niște venituri care nu se știe dacă vor fi realizate, iar diferențele de bani nu se primesc înapoi. Tot mai mulți români sunt nemulțumiți de formularul 600, care trebuie depus până la data de 31 ianuarie 2018. Nemulțumirea vine p...
Contribuţia minimă la pensie este de 364 de lei/lună la Casa Judeţeană de Pensii şi 475 de lei/lună, plătită trimestrial, la Fisc.Persoanele fizice autorizate (PFA) care au obţinut venituri din activităţi independente în cuantum mai mic de 1.900 de lei/lună (22.800 de lei pe an) în 2017 nu sunt obli...0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !