Declaraţia D200 vine prin Poştă

ORADEA – Persoanele fizice care realizează venituri din activităţi independente primesc şi în acest an, prin poştă, Declaraţia specială privind veniturile realizate – D200.

Pentru evitarea aglomeraţiei la ghişeele administraţiei publice, Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor recomandă contribuabililor care au primit, la domiciliu, pachetul informaţional cu formulele de declaraţii, să utilizeze serviciul poştal pentru transmiterea declaraţiilor completate.

„Numai contribuabilii care au obţinut în anul fiscal 2006 venituri din activităţi independente, cedarea în folosinţă a bunurilor, activităţi agricole impuse în sistem real, câştiguri din transferul titlurilor de valoare şi nu au primit plicul informaţional, pot procura formularele de la sediul organului fiscal de domiciliu”, a declarat Smaranda Scridon, directorul executiv al DGFP Bihor.

 

Termen

Declaraţia D200 are ca termen de depunere data de 15 mai 2007, care reprezintă fie data poştei conform ştampilei aplicate de Poştă pe plicul cu indicativul „CR”, fie data depunerii la unitatea fiscală de domiciliu, conform ştampilei unităţii fiscale cu numărul şi data înregistrării.

„Termenul de 15 mai reprezintă, de asemenea, termenul până la care persoanele fizice pot opta pentru destinaţia a 2% din impozitul pe venit pentru sponsorizarea entităţilor nonprofit”, a precizat directorul DGFP Bihor.

Cei care nu-şi depun la termen declaraţiile de venit se pot aştepta la amenzi cuprinse între 10 şi 100 de lei.

Informaţii suplimentare se pot obţine de la compartimentele de asistenţă contribuabili din cadrul unităţilor fiscale teritoriale sau de la Serviciul de Asistenţă Contribuabili din cadrul DGFP Bihor, camera 303, tel: 433.056.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !