Declaraţia mediului de afaceri de la Oradea

De Dan Birta
Declaraţia mediului de afaceri de la Oradea
© FOTO: B2B
Cinci lucruri de care mediul de afaceri local are nevoie pentru dezvoltarea sustenabilă a companiilor.

Participanţii la Conferinţa Regională „Business to more Business”, cel mai mare eveniment de afaceri din acest an pentru antreprenorii şi managerii din Bihor şi judeţele învecinate, au identificat cinci lucruri de care mediul de afaceri local are nevoie pentru dezvoltarea sustenabilă a companiilor. Evenimentul s-a desfăşurat în data de 20 octombrie, la Hotel Ramada din Oradea, în organizarea Doingbusiness.ro. Participanţii au aflat informaţii relevante pentru mediul de afaceri, atât în ceea ce priveşte consultanţa fiscală, financiară şi managementul performant, cât şi în privinţa instrumentelor pentru accelerarea afacerilor.

,,Evenimentul de la Oradea ne-a confirmat că suntem cea mai importantă conferinţă de afaceri anuală din România care acordă atenţie sporită mediului de afaceri regional. Am venit la Oradea pentru a treia oară şi ne-am bucurat de prezenţa a mai mult de 130 de antreprenori, oameni de afaceri locali şi persoane-cheie din companii. În premieră la Oradea, ne-am propus, şi am reuşit nu doar să aducem instrumentele utile dezvoltării afacerilor către companii, ci şi să devenim o portavoce a ceea ce oamenii de afaceri au nevoie. Aşa am conceput, împreună cu antreprenorii prezenţi, ceea ce numim «Declaraţia de la Oradea»”, a spus Dumitru Ion, CEO Doingbusiness.ro.

Punctele declaraţiei

Declaraţia mediului de afaceri din Oradea include cinci puncte care au fost identificate şi susţinute de participanţi ca fiind strict necesare mediului de afaceri. Primul punct este necesitatea stabilităţii legislaţiei financiare şi îmbunătăţirea legislaţiei actuale, astfel încât companiile să aibă posibilitatea promovării prin activităţi de lobby a intereselor lor legitime. Cel de-al doile punct al „Declaraţiei” relevă faptul că sunt necesare măsuri care să limiteze deficitul de forţă de muncă acut şi mai ales deficitul major de forţă de muncă minim calificată. Un alt punct are în vedere diminuarea presiunilor salariale induse în mediul privat de majorarea salariilor în sectorul administrativ prin lărgirea bazinului forţei de muncă disponibilă pentru sectorul privat.

Necesitatea îmbunătăţirii calităţii serviciilor financiare şi importanţa tratării de către instituţiile financiare bancare a clienţilor în funcţie de particularităţile lor constituie un alt punct al „Declaraţiei”. Cei prezenţi la conferinţă mai doresc eliminarea super-birocratizării, care nu este necesară, dar care există la nivelul instituţiilor guvernamentale, şi diminuarea birocratizării excesive. Co-organizator al conferinţei „Business to more Business” a fost Asociaţia Firmelor Bihorene, iar partenerii evenimentului au fost: Telekom Romania, Coface, Microsoft Romania, SAS, InfoCredit, Net Brinel şi Kompass Romania.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !