Declaratia unica, in format electronic

1Comentariu
Declaratia unica, in format electronic
De la 1 iulie 2011, Declaraţia unică 112 se va depune doar online.

Una dintre principalele modificări fiscale a începutului de an 2011, care vine în ajutorul angajatorilor, este Declaratia unica 112. Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor revine în sprijinul angajatorilor cu informaţii referitoare la această declaraţie. „Declaraţia unică D112 cuprinde obligaţiile de plată a impozitului pe venit, contribuţiile sociale şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 1397/2010  (MO 897/31.12.2010)”, ne-a informat Ioan Mihaiu, directorul executiv al DGFP Bihor.

Declaraţia 112

Prin această Hotărâre de Guvern privind modelul, conţinutul, modalitatea de depunere şi gestionare a „Declaraţiei privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate” se reglementează: modelul şi conţinutul declaraţiei unice privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale şi a impozitului pe venit precum şi a evidenţei nominale a persoanelor asigurate obligatoriu în sistemul asigurărilor sociale; instrucţiunile de completare a acestei declaraţii.

„Acest act normativ aprobă modelul şi conţinutul unei singure declaraţii, prin care se realizează atât declararea obligaţiilor de plată la bugetul de stat (impozitul pe veniturile din salarii) şi bugetelor asigurărilor sociale, cât şi declararea elementelor necesare stabilirii stagiilor de cotizare ale persoanelor care sunt asigurate, prin plata contribuţiilor sociale, în cadrul sistemelor de asigurare socială”, a subliniat Ioan Mihaiu.

Declaraţia D112 se depune lunar până la data de 25 a lunii următoare celei pentru care se depune prin mijloace electronice de transmitere la distanţă prin intermediul portalului e – România. Totuşi, a fost stabilită şi o perioadă tranzitorie, până la 1 iulie 2011, în care declaraţia poate fi depusă pe suport electronic însoţit de declaraţia în format hârtie, semnată şi ştampilată, conform legii, la organele fiscale competente sau la unul din ghişeele acreditate de Ministerul Finanţelor Publice.

D.B.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor