Declaratii depuse intr-un singur loc

3Comentarii
Declaratii depuse intr-un singur loc
Declaraţiile datorate la şomaj şi pensii se pot depune la Casa de Pensii Bihor.

Persoanele fizice autorizate, cu activităţi independente, autorizaţii de liberă practică şi cei cu drepturi de autor şi activităţi conexe pot depune declaraţiile contribuţiilor individuale datorate la pensie şi şomaj într-un singur loc.

„Pentru a nu-i plimba pe oameni de la o instituţie la alta am hotărât de comun acord cu directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor, Dorel Dăghici, ca aceste declaraţii să se depună într-un singur loc în cazul ambelor instituţii şi anume la Casa Judeţeană de Pensii Bihor”, a precizat Leontin Ţîrle, directorul instituţiei.

Astfel, doi funcţionari de la AJOFM au fost detaşaţi la Casa de Pensii astfel ca cei care depun declaraţiile pentru contribuţia la pensii să poată depune aici şi contribuţia pentru şomaj.
Pentru a face faţă solicitărilor şi programul cu pubicul a fost prelungit. Astfel, în intervalul 20 – 24 septembrie programul va fi până la ora 19. În data de 25 până la ora 13 iar în data de 27 până la ora 18.

„Cei care vor veni la AJOFM vor putea depune în continuare şi aici declaraţiile”, a punctat Dorel Dăghici.

Modificări

Ca urmare a intrării în vigoare la data de 10 septembrie a prevederilor OUG 82/2010, cea care modifică OUG 58/2010, drepturile de autor şi activităţile conexe sunt separate de activităţile independente. În primul caz contribuţia este de 10,5% şi se plăteşte de către angajator, în vreme ce în cazul activităţilor independente contribuţia rămâne de 31,3% şi se plăteşte de către persoana în cauză.

În cazul veniturilor profesionale, altele decât cele salariale plătite în luna august, pentru care asiguraţii nu au achitat şi nu au declarat contribuţia individuală, conform OUG 58/2010, aceasta se va putea face până la 25 septembrie. Pentru veniturile profesionale, altele decât cele salariale plătite în luna septembtie anterior date de 10 ale lunii, pentru care asiguraţii nu au achitat şi nu au declarat contribuţia, aceasta se va putea face până la 25 octombrie.

În situaţia persoanelor care asigurate fiind în sistemul de pensii au obligaţia de a-şi actualiza declaraţia de asogurare aferentă lunii august 2010 în termen de 14 zile lucrătoare de la data modificării cuantumului venitului realizat, acestea pot depune declaraţia până la data de 25 septembrie.
În cursul lunii trecute 3.967 de persoane au depus declaraţii conform OUG 58/2010 la AJOFM Bihor, iar la CJP au depus declaraţii 1.273 de persoane, suma asigurată fiind de 183.117 lei.

JB – S.Al.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor