Declaratii estimative pentru taxi

Declaratii estimative pentru taxi
Taximetriştii, veterinarii, instructorii auto, topografii şi proprietarii de cazane, impuşi în sistem real.

Începând cu anul 2011, potrivit informaţiilor primite de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor, mai multe activităţi au fost eliminate din nomenclatorul activităţilor pentru care venitul net se determină pe bază de norme de venit. Reamintim că prin Decizia nr. 1365/22.12.2010 a DGFP Bihor a fost aprobat nomenclatorul activităţilor pentru care venitul net se determină pe bază de norme de venit, nivelul acestora, încadrarea în coduri CAEN, coeficienţii de corecţie şi acordarea acestora, pentru aplicare în anul 2011, contribuabililor persoane fizice care obţin venituri din activităţi independente şi îşi desfăşoară activitatea individual, fără salariaţi, în judeţul Bihor.

În sistem real

„Începând cu anul 2011, pentru activităţile de taximetrie, serviciile executate de tehnicienii veterinari, serviciile executate de instructorii auto, serviciile executate de topografi, servicii executate de proprietarii de cazane pentru fabricat rachiuri naturale, venitul net nu se mai determină pe bază de norme de venit, ci în sistem real”, ne-a precizat Ioan Mihaiu, directorul executiv al DGFP Bihor.

Contribuabilii care în anul 2010 au fost impuşi la normă de venit pentru activităţile de mai sus, vor depune până la data de 31.01.2011 o declaraţie estimativă pentru veniturile preconizate a se realiza în anul 2011. Şi alţi contribuabili impuşi în 2010 la normă de venit pot opta pentru determinarea venitului în sistem real, până la data de 31 ianuarie 2011.

„Opţiunea pentru determinarea venitului net în sistem real se face pe bază de cerere adresată organului fiscal competent până la 31.01.2011, însoţită de declaraţia privind venitul estimat, fiind obligatorie pentru contribuabil pe o perioada de doi ani consecutivi”, a subliniat Ioan Mihaiu.

Cererea se consideră aprobată de drept prin înregistrarea sa la organul fiscal. Opţiunea se consideră reînnoită pentru o nouă perioadă de doi ani, dacă nu se depune o cerere de renunţare de către contribuabil la opţiunea privind impunerea în sistem real.

D.B.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !