Declaraţii fiscale on line

Declaraţii fiscale on line
ORADEA – Agenţii economici au posibilitatea depunerii declaraţiilor fiscale prin mijloace electronice de transmitere la distanţă. „Acest lucru este posibil ca urmare a intrării în vigoare a Ordinului ministrului Economiei şi Finanţelor nr. 858/19.03.2008”, ne-a informat Smaranda Scridon, directorul executiv al Finanţelor bihorene. Declaratii ce pot fi depuse online

„Începând cu data de 01 mai 2008, certificatele digitale utilizate pentru depunerea declaraţiilor fiscale prin mijloace electronice de transmitere la distanţă nu se mai emit de catre Agentia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF). De la această dată, certificatele digitale vor putea fi solicitate numai de la furnizorii de servicii de certificare acreditaţi în condiţiile Legii nr.455/2001, care în momentul de faţă sunt: SC DigiSign SA (adresa de e-mail: www.digisign.ro) şi SC CertSign SRL (adresa de e-mail: www.certsign.ro)”, a precizat Smaranda Scridon.

Operaţiuni

Pentru utilizarea serviciului „Depunere declaraţii on-line” existent pe site-ul ANAF, persoana care deţine certificatul digital calificat, împuternicită de către contribuabil pentru semnarea declaraţiilor fiscale, trebuie înregistrată ca utilizator al serviciului. După aceea urmează depunerea formularului 150 – „Cerere pentru utilizarea unui certificat digital calificat”, însoţit de documentul de confirmare a certificatului digital calificat. Documentul de confirmare se depune în format electronic, semnat digital de către solicitant şi confirmat prin semnătura electronică a autorităţii de certificare.

Exemplarul listat, semnat şi ştampilat de către contribuabil, conform legii, se depune de către persoana împuternicită pentru semnarea declaraţiilor fiscale, la direcţia generală a finanţelor publice judeţeană în a cărei rază teritorială contribuabilul îşi are domiciliul fiscal.

„Informaţii suplimentare se pot obţine de la Biroul metodologie şi asistenţă contribuabili, la sediul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Bihor, etaj 3, camera 303, telefon 0259/433.056, sau prin e-mail la adresa: Asistenta.Bh@mail.mfinante.gv.ro”, a subliniat directorul excutiv al Finanţelor bihorene.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !