Declaraţii la Fisc

BUCURESTI – Firmele va trebui să depună la Fisc, până la 25 iulie, o declaraţie informativă privind livrările şi achiziţiile de bunuri, precum şi prestările de servicii realizate pe teritoriul României în primul semestru, informează Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

Persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România sunt obligate să declare semestrial toate livrările de bunuri, prestările de servicii şi achiziţiile de bunuri şi servicii realizate, pe teritoriul României, către/de la alte persoane impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România, începând cu data de 1 ianuarie, se menţionează într-un comunicat al ANAF.
Firmele care realizează sau intenţionează să realizeze o activitate economică ce implică operaţiuni taxabile şi/sau scutite de TVA cu drept de deducere trebuie să solicite la Fisc înregistrarea în scopuri de TVA.
Declaraţiile informative privind livrările/prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional (formularul 394) vor fi completate cumulat, pe coduri de înregistrare în scopuri de TVA ale partenerilor de tranzacţii, indiferent dacă au fost realizate cu aceeaşi persoană, pe categorii de operaţiuni impozabile cu 9% şi 19%.
Operaţiunile taxate cu 9% sau 19%, realizate în România, cu alte persoane impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România, pentru care au fost emise facturi, inclusiv facturile emise pentru avansuri, precum şi operaţiunile cu TVA nedeductibil vor fi incluse în declaraţii.
De asemenea, declaraţiile vor include tranzacţiile înscrise în facturile care au fost emise pentru vânzările cu amănuntul, vânzări care se înregistrează în contabilitate pe baza raportului zilnic.
Nu se declară livrările sau achiziţiile pentru care s-a emis bon fiscal, dar nu s-a emis factură, operaţiunile cu persoane neînregistrate în scopuri de TVA în România, tranzacţiile înscrise în facturile emise prin autofacturare şi operaţiunile pentru care se aplică taxarea inversă.
În cazul agenţiilor de turism sau a altor entităţi care aplică regimurile speciale, facturile emise sau primite cu menţiunea “TVA inclus”, vor fi incluse în declaraţie urmând ca în coloana “baza impozabilă totală” să fie înscrisă valoarea totală de pe factură, iar la rubrica TVA să fie înscris zero.

În plus, firmele sunt obligate să depună la Fisc, până la 25 iulie, o listă în format electronic a facturilor emise în perioada ianuarie-iunie, pentru livrările de bunuri şi prestările de servicii efectuate către cumpărători sau beneficiari din România, raportarea având o frecvenţă semestrială.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase