Declaraţii noi la Finanţe

Declaraţii noi la Finanţe
ORADEA - Începând cu acest an, agenţii economici vor trebui să depună o declaraţie nouă la organul fiscal. „Este vorba despre declaraţia D394 – Declaraţie informativă privind livrările/prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional”, ne-a informat Vasile Farc, purtătorul de cuvânt al Finanţelor bihorene.

Declaraţia D394 are ca termen limită de depunere data de 25 iulie 2007. Această declaraţie trebuie depusă exclusiv de persoanele înregistrate în scopuri de TVA în România.

„Se declară toate operaţiunile impozabile cu cota de 9% sau 19%, realizate pe teritoriul naţional, cu alte persoane impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România, pentru care au fost emise facturi, inclusiv facturile emise pentru avansuri”, a precizat reprezentantul Finanţelor bihorene.

De asemenea, se mai declară operaţiunile cu TVA nedeductibil (ex. cheltuieli de protocol), precum şi facturile emise pentru tranzacţiile efectuate în cadrul vânzărilor cu amănuntul în care înregistrarea în contabilitate se face pe baza raportului zilnic.

 

Nu se declară

Livrările sau achiziţiile pentru care s-a emis bon fiscal, dar nu s-a emis factură, precum şi operaţiunile cu persoane neînregistrate în scopuri de TVA nu se declară. La fel se procedează cu facturile emise pein autofacturare  şi operaţiunile pentru care se aplică taxarea inversă.

„În cazul în care, după depunerea declaraţiei, persoana impozabilă constată existenţa unor omisiuni în datele declarate sau una sau mai multe facturi sunt emise în cursul unui semestru, dar sunt primite după data depunerii declaraţiei, se va depune o nouă declaraţie, corect completată, care înlocuieşte declaraţia informativă depusă iniţial”, a afirmat Vasile Farc.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase