Declaratii pentru chirii si arende

15 mai este o data importanta pentru contribuabilii care au obtinut venituri din cedarea în folosinta a bunurilor în valuta sau echivalentul în lei al unei valute.

„Acestia sunt obligati sa completeze si sa depuna pâna la data de 15 mai 2006 formularul 200 – Declaratie speciala privind veniturile realizate”, ne-a precizat Smaranda Scridon, director executiv al Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Bihor. Declaratiile se depun la organul fiscal în a carui raza teritoriala se afla domiciliul fiscal al contribuabilului sau la organul fiscal în a carui raza se afla bunul arendat sau închiriat .

Evaluarea veniturilor obtinute din cedarea în folosinta a bunurilor în cazul persoanelor fizice care au încheiat contracte de închiriere, subînchiriere, arendare, consolidate în valuta se determina pe baza chiriei/arendei lunare la cursul de schimb al pietei valutare comunicat de Banca Nationala a României, din ultima zi a fiecarei luni, corespunzator lunilor din perioada de impunere.

Dan Birta

Taguri:


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !