Declaratii pentru cota de lapte

De Simona Albinaru
Declaratii pentru cota de lapte
Aceste declaraţii trebuie depuse în intervalul 1 aprilie -14 mai.

Producătorii deţinători de cota de lapte pentru vânzări directe şi operatorii care achizitionează lapte trebuie să depună începând din 1 aprilie, declaraţiile anuale privind vânzările, respectiv livrarile, realizate în anul de cotă 2012/2013. Potrivit Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, anul actual de cotă s-a încheiat la 31 martie 2013, iar declaraţiile anuale trebuie completate şi depuse la centrele APIA până la 14 mai 2013, inclusiv, fără penalizări.

Procedură

Producătorii deţinători de cotă pentru vânzări directe trebuie să completeze declaraţia anuală pe baza datelor din Caietul fermierului. Producătorii care deţin cote pentru vânzări directe trebuie să depună declaraţia anuală, chiar dacă nu a comercializat lapte sau produse lactate în cursul anului de cotă.

Cumpărătorii trebuie să depună la centrele judeţene ale APIA declaraţia anuală privind cantitatea de lapte achiziţionată în anul de cota 2012/2013, termenul limită fiind tot de 14 mai.

Dacă producătorii de lapte nu depun în termenul legal stabilit declaraţia anuală privind cantităţile comercializate, li se aplică penalitatea de retragere a cotei individuale de lapte de la rezerva naţională.

Cotele de lapte nu vor fi rertarse, dacăa producătorii deţinători de cota vor transmite împreună cu declaraţia anuală şi o justificare scrisă, datată şi semnată, asupra imposibilităţii transmiterii acestei declaraţii în termenul legal.

Pentru cumpărătorii de lapte care înregistrează la APIA declaraţia anualpăprivind cantităţile achiziţionate mai târziu de data prevazută de lege, sunt calculate penalităţi pentru fiecare zi de întârziere începând cu 15 mai.

Penalitatea reprezintă suma corespunzatoare taxei datorate pentru depăşire de 0.01% din cantităţile de lapte care i-au fost livrate de producători pentru fiecare zi calendaristică de întârziere. Suma trebuie să fie cuprinsă între 100 şi 100.000 euro. Potrivit APIA, în egală masură, cumpărătorul care nu trimite declaraţia anuală riscă să piardă dreptul de a achiziţiona lapte de la deţinătorii de cotă, prin retragerea aprobării.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !