Declaraţii privind cota de lapte

1Comentariu
Declaraţii privind cota de lapte
Pentru fiecare zi calendaristică de întârziere după termenul de 14 mai, producătorii riscă penalizări.

Producătorii deţinători de cotă de lapte pentru vânzări directe, începând cu data de 1 aprilie, trebuie să depună declaraţiile anuale privind livrările, respectiv vânzările, realizate în anul de cotă 2009/2010.

„Reamintim că anul de cotă se încheie la 31 martie 2010, iar declaraţiile anuale trebuie completate şi depuse la centrele APIA până la data de 14 mai 2010, inclusiv, fără penalizări”, a precizat Traian Abrudan, directorul coordonator al Centrului Judeţean APIA Bihor.

Aceste declaraţii trebuie depuse de către producătorii care deţin cotă pentru vânzări directe şi de către cumpărătorii care achiziţionează lapte de la producători. Producătorii deţinători de cotă pentru vânzări directe trebuie să completeze declaraţia anuală pe baza datelor din Caietul fermierului.

Obligaţii

„Producătorul care deţine cotă pentru vânzări directe trebuie să depună declaraţia anuală chiar dacă nu a comercializat lapte sau produse lactate în cursul anului de cotă”, a concluzionat Traian Abrudan.
De asemenea, cumpărătorii trebuie să depună la centrele judeţene APIA declaraţia anuală privind cantitatea de lapte achiziţionată în anul de cotă 2009/2010, termenul limită fiind tot 14 mai 2010.

Pentru fiecare zi calendaristică de întârziere după termenul de 14 mai, producătorii riscă penalizări de 0,01%, calculate din cantitatea deţinută pentru vânzări directe. Pentru aceeaşi întârziere, cumpărătorii vor fi penalizaţi tot cu 0,01%, în funcţie de cantitatea de lapte care le-a fost livrată. De asemenea, producătorul care nu respectă termenele şi obligaţiile privind declaraţia anuală riscă să piardă dreptul de a comercializa lapte, prin retragerea cotei la rezerva naţională. În egală măsură, cumpărătorul care nu trimite declaraţia anuală riscă să piardă dreptul de a achiziţiona lapte de la deţinătorii de cotă, prin retragerea aprobării.

Simona Albinaru

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor