Declaratii si optiuni scadente la 31 ianuarie

Declaratii si optiuni scadente la 31 ianuarie
Persoanele fizice pot opta pentru venit real, iar firmele pentru impozit de 3% pe venit.

Data de 31 ianuarie este o zi importantă din punct de vedere fiscal, atât pentru persoanele fizice autorizate cât şi pentru societăţile comerciale. Până la această dată, operatorii economici trebuie să depună o serie de declaratii şi pot opta pentru determinarea venitului realizat în sistem real.

Declaraţii şi opţiuni

Contribuabilii impuşi la normă de venit, pot opta până la 31 ianuarie, pentru determinarea venitului în sistem real. „Opţiunea pentru determinarea venitului net în sistem real se face pe bază de cerere adresată organului fiscal competent până la 31.01.2011, însoţită de declaraţia privind venitul estimat, fiind obligatorie pentru contribuabil pe o perioadă de doi ani consecutivi”, a precizat Ioan Mihaiu, directorul executiv al Finanţelor bihorene.

Pe de altă parte, începând cu anul 2011, pentru activităţile de taximetrie, serviciile executate de tehnicienii veterinari, serviciile executate de instructorii auto, serviciile executate de topografi, servicii executate de proprietarii de cazane pentru fabricat rachiuri naturale, venitul net nu se mai determină pe bază de norme de venit, ci în sistem real. Drept urmare contribuabilii care în anul 2010 au fost impuşi la normă de venit pentru activităţile de mai sus, vor depune până la data de 31.01.2011 o declaraţie estimativă pentru veniturile preconizate a se realiza în anul 2011.

Firmele care în anul 2010 au realizat venituri mai mici decât echivalentul în lei 100.000 de euro şi au avut cel mult nouă angajaţi, pot opta pentru trecerea de la impozitul pe profit de 16% la impozitarea cu 3% a veniturilor. Opţiunea se face tot până la 31 ianuarie. „Declaraţia de înregistrare fiscală/declaraţia de menţiuni pentru persoane juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică (010), se depune la sediul DGFP Bihor, str. Dimitrie Cantemir nr. 2B, ghişeul nr. 1, parter,  între orele 8:30 -16:30”, a specificat Ioan Mihaiu.

D.B.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !