Declaraţiile şi plăţile la fisc

Declaraţiile şi plăţile la fisc
Deva – Impozitul pe venit va fi calculat, reţinut şi virat de contribuabilii persoane juridice sau fizice, care au obligaţia reţinerii la sursă a impozitului pe venit, până la data de 25 a lunii următoare celei în care se plătesc, după modelul utilizat şi în anii precedenţi.

Data de 25 a lunii următoare se aplică şi plătitorilor de venituri asimilate salariilor şi plătitorii de venituri din drepturi de proprietate intelectuală, vânzarea bunurilor în regim de consignaţie, activităţi desfăşurate în baza contractelor de agent, comision sau mandat comercial, activităţi desfăşurate în baza contractelor sau convenţiilor civile, activitate de expertiză contabilă şi tehnică, judiciară şi extrajudiciară. Excepţie fac microîntreprinderile şi persoanele fizice care desfăşoară activităţi independente, pentru care calculul se va face trimestrial, iar viramentul are ca dată limită 25 a lunii următoare trimestrului.

Fişe fiscale

Plătitorii de venituri din salarii vor depune fişele fiscale la unitatea fiscală aferentă până la data de 28 februarie, în acelaşi termen fiind obligaţi să transmită o copie şi salariatului. Până la sfârşitul lunii februarie vor depune declaraţie privind impozitul reţinut pe venituri cu reţinere la sursă plătitorii de venituri din drepturi de proprietate intelectuală, valorificarea de bunuri în regim de consignaţie, contract de agent, comision sau mandat comercial şi activităţi desfăşurate în baza contractelor/convenţiilor civile.

Contribuabilii care au realizat în anul 2006 venituri din activităţi independente, cum ar fi activităţi comerciale, profesii libere, venituri din proprietate intelectuală, din transferul titlurilor de valoare, sau activităţi agricole determinate în sistem real, vor depune declaraţiile privind veniturile realizate până la 15 mai.

Plata datoriilor

„Având în vedere că de la 1 ianuarie 2007 s-a modificat ordinea de stingere a datoriilor contribuabililor, principiul fiind acela al vechimii creanţei fiscale principale, informăm că pe formularele de declaraţii privind impozitele, taxele şi contribuţiile la bugetul general consolidat al statului, precum şi pe documentele de încasare a veniturilor la acesta („Ordin de plată pentru Trezoreria Statului”- OPT şi „Chitanţa pentru încasarea de impozite, taxe şi contribuţii” cod 14.20.09/TS ) nu se mai completează numărul de evidenţă a plăţii”, declară Lucian Heiuş, directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Hunedoara.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a publicat, joi, calendarul obligaţiilor fiscale din 2007 privind impozitul pe venit, termenele de depunere a declaraţiilor şi de plată fiind în linii generale similare cu cele de anul trecut. În cazul veniturilor din transferul proprietăţilor imobiliare, plata impozitului se va face de către notar până la data de 25 a lunii următoare celei în care s-a realizat tranzacţia, iar declaraţia se va depune tot de către notari, dar semestrial.

Clara Pâs0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !