Declaraţiile, „uitate” în sertare

2Comentarii
Declaraţiile, „uitate” în sertare
ORADEA – Capii Prefecturii Bihor nu şi-au actualizat declaraţiile de avere în acest an. Cele ale subprefecţilor Traian Abrudan şi Todor Albert datează de la începutul anului trecut, iar declaraţia prefectului Mircea Ghitea a fost completată pe 2 august 2007, imediat după instalarea sa în funcţie.

Ghitea ne-a declarat că nu şi-a depus o altă declaraţie în 2008 pentru că aşteaptă încă să i se stabilească venitul pentru luna decembrie.
Petru Filip şi-a depus o declaraţie de avere pe 15 decembrie 2007, după părăsirea postului de primar al Oradiei. Interimarul Mihai Groza a completat o declaraţie de avere de început de mandat pe 3 ianuarie a.c. În schimb, viceprimăriţa Rozalia Biro are datată ultima sa declaraţie de avere din 22 ianuarie 2007. Cea a secretarului Consiliului Local, Ionel Vila, datează din martie 2007.

Vechi de-un an
Şefii de la Consiliul Judeţean au fost prinşi în ofsaid de prevederile legale, care spun că anual trebuie depuse declaraţii de avere şi interese până cel mai târziu pe 15 iunie, pentru anul fiscal precedent. Cum preşedintele şi vicepreşedinţii forului judeţean şi-au depus ultimele declaraţii în 2006, cu două zile înainte de Anul Nou, ei sunt pasibili de amendă contravenţională şi declanşarea din oficiu a procedurii de control. Surprinzător e faptul că şi premierul Călin Popescu Tăriceanu are aceeaşi problemă! Vicepreşedintele Gavrilă Ghilea a fost surprins să afle de la Jurnal bihorean despre această situaţie şi a dat asigurări că îşi va înnoi declaraţia de avere cât de curând. Colegul lui Ghilea, vicepreşedintele Seremi, a ţinut să ne spună că persoana sa şi-a modificat declaraţia de avere în august anul trecut, asigurându-ne că are şi număr de înregistrare pentru documentul cu pricina. Însă pe portalul Consiliului Judeţean (www.cjbihor.ro) e postată tot declaraţia din decembrie 2006… „Am moştenit ceva teren şi mi-am modificat declaraţia de avere în august, dacă nu mă înşel. Nu ştiu de ce nu apare pe internet, eu 100% am depus-o”, susţine Seremi.
Situaţia secretarului judeţului, Aurel Demian, e şi mai albastră. Ultima sa declaraţie de avere postată pe internet este datată cu 9 mai 2005!
Preşedintele Kiss nu a putut fi contactat.

Kiss uber alles
Chiar dacă avem ca reper o declaraţie veche de un an de zile, putem spune că preşedintele CJ Bihor, Kiss Alexandru, rămâne cel mai bogat politician din Bihor. Cel puţin asta o arată declaraţia sa de avere şi interese, unde figurează o sumedenie de terenuri, multe în Paleu, mai multe imobile în Oradea şi Paleu. De asemenea, în dreptul lui Kiss figurează părţi sociale şi împrumuturi la mai multe societăţi comerciale, aspecte care denotă faptul că preşedintele Consiliului Judeţean Bihor este un om de afaceri prosper, cu afaceri de milioane de euro.

Calin Corpas2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor