Decoratiuni speciale de 8 martie

1Comentariu
Decoratiuni speciale de 8 martie
Îndrumaţi de profesori, un grup de 15 deţinuţi au realizat decoraţiuni speciale de 8 martie.

Prof. Petru Duma împreună cu o colegă au reuşit să scoată partea bună din 15 detinuti. Dascălii i-au învăţat pe cei 15 să confecţioneze decoraţiuni din hârtie. Unii detinuti au dovedit îndemânare, alţii s-au chinuit un pic, dar le-a reuşit. După circa două săptămâni de muncă, cei 15 detinuti de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Oradea, au realizat o adevărată colecţie de obiecte specifice zilei internaţionale a femeii. Coşuleţe de diferite flori de toate culorile, de mărimi diferite, placaje, mărţişoare, alte obiecte, au umplut mesele dintr-o cameră de vizită de la penitenciar.

Răbdare

Unul dintre realizatori, deţinutului Toth Josef (42 ani), închis acum zece ani pentru înşelăciune şi care mai are de executat doar trei ani de pedeapsă privativă de libertate, îi face plăcere să vorbească despre decoraţiunile făcute. Bărbatul explică cu plăcere că un coş cu flori poate fi realizat în circa 30 – 40 de minute şi că îndemânarea se învaţă. Ioan Iosif (27 ani), închis acum şase ani şi cu încă şase ani de executat pentru tâlhărie, spune că e nevoie de răbdare să realizezi un astfel de coşuleţ şi dacă exersezi pare uşor de făcut.

A treia serie

Prof. Petru Duma ne-a spus că aceasta este a treia serie de detinuti din ultimul an pe care îi învaţă astfel de îndeletniciri şi practic sunt două grupuri de „designeri” – detinutii care fac şcoală în penitenciar şi deţinuţi incluşi în program cu activităţi educative.
Deşi ar putea participa la orice expoziţie de profil cu aceste decoraţiuni, detinutii le vor păstra sau le vor face cadou. În schimb, pentru efortul şi interesul depus, vor beneficia de recompense: suplimentarea orelor de vizită, reducerea pedepsei, vizite fără dispozitive de separare, a informat Adrian Bungău, purtător de cuvânt la Penitenciarul Oradea.
O.Ş.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor