Decorează grădiniţe

Decorează grădiniţe
De desenele ei se bucura mii de copii. Si-a facut o profesie din a aduce zâmbetul pe buzele prichindeilor. Dupa 28 de ani de munca în slujba celor mici, educatoarea Ana Popa, de la Gradinita nr. 28, e un om împlinit. Gradinitele nr. 10, 30, 31, 46, 54, din Rabagani, Ceica, Sâmbata sunt decorate de Ana Popa.

„Totul a început de la ideea unei colege, care m-a rugat sa-i decorez sala. I-am facut grupuri cu siluete, personajul principal era Scufita Rosie, povesteste doamna educatoare. În sala mea am facut pitici. Fiecare era într-o pozitie hazlie, din care îi privea pe copii”. Ana Popa e mare amatoare de desene animate.

„În perioada iernii, când sunt difuzate desenele animate clasice, pierd ore în sir în fata televizorului. Ca sa lucrez pentru copii trebuie sa am o anumita stare sufleteasca, sa ma bucur de liniste interioara”.

Carti manuale


Ana Popa a început sa-si colectioneze desenele grupându-le în carti pe care le executa manual. La îndemnul directorului de la Gradinita nr. 28, Maria Cioara, doamna Popa si-a adunat desenele în doua carti de colorat pentru copii, de pe copertile carora zâmbesc o vrabiuta cu o palarioara nostima si o veverita ghidusa. Cartile sunt scoase într-un tiraj de 800 de exemplare.

Bursasiu Veronica